Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olası Marmara Depremi – Prof. Dr. Hasan Sözbilir: “Gölcük’ten çok daha üst düzey bir depremden bahsediyoruz, İstanbul’un nüfusu çok yüksek, o fay kırılırsa Türkiye ekonomisi çöker, ülke 20-30 yıl kendine gelemez”

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 22 yıl geçti. Merkez üssü Kocaeli – Gölcük olan ve saat 03:02’de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde, resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 43 bin 953 kişi yaralandı, yaklaşık 200 bin kişi evsiz kaldı. Deprem tüm Marmara Bölgesi’nde, Ankara’dan İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Bu felaketin ardından gözler yıllardır Marmara’nın üzerinde çünkü 1999 depremi gibi bir büyük Marmara depremi daha bekleniyor ve bu kez uzmanlar özellikle İstanbul için tehlike çanlarının çaldığını söylüyor. Peki olası büyük Marmara Depremi bölgeyi ve özellikle İstanbul’u nasıl etkileyecek, senaryolar ne, hangi önlemler alınmalı? İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu soruları Medyascope yayınında yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.