Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Elif Sinan’ın ölümüyle ilgili şüpheler ve yeni bilgiler

Üniversite son sınıf öğrencisi Elif Sinan (24), 4 Ağustos 2021’de Kırıkkale’de kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. Elif Sinan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili aynı gece gözaltına alınan erkek arkadaşı T.A., ifadesinde “Elif Sinan’ın kendisini bıçaklayarak intihar ettiği”ni söyledi ve serbest bırakıldı. Sinan’ın ölümü, karakol kayıtlarına “intihar” olarak kaydedildi. Kızlarının intihar etmediğini düşünen Sinan ailesi, savcılığa kızlarının ölümünün araştırılması ile ilgili dilekçe verdi. 

Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Sinan, 4 Ağustos’ta kalbinden bıçaklanmış olarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne erkek arkadaşı T.A. tarafından götürüldü. Ağır yaralanan Elif Sinan, hastanede hayatını kaybetti. Elif Sinan ertesi gün (5 Ağustos) memleketi Zonguldak’ta defnedilirken, T.A. isimli erkek gözaltına alındı. Elif Sinan’la tartıştıklarını söyleyen erkek, Sinan’ın kendisini bıçakladığını iddia etti. 

Medyascope’a konuşan Elif Sinan’ın arkadaşları, Sinan’ın hayat dolu bir genç kadın olduğunu, erkek arkadaşıyla tartıştığı için intihar etmesine ihtimal bile vermediklerini dile getirdiler. Arkadaşları, Elif Sinan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmanın “intihar” denilerek kapatılmaması ve araştırılması gerektiğini eklediler.

Sinan ailesinin avukatı İbrahim Yılmaz, aile adına, ”Elif Sinan, bıçakla yaralanarak şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiştir. Menfur olayın niteliği, şu ana kadar elde edilen somut deliller (kamera kayıtları) ve şikayet dilekçelerimizde belirttiğimiz hususlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, olayla ilgisi olanların kaçma ve/veya delilleri yok etme ihtimallerinin olduğunu düşünmekteyiz” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, bir başka açıklamasında ise sosyal medyada Sinan’ın intihar ettiği bilgisinin yayılmaya çalışıldığını, ailenin telefonla arandığını söyledi: “Sinan ailesine, ‘Kızınızın intihar ettiğini gösteren kamera kayıtları var’ denilerek gerçeğe aykırı beyanda bulunuldu. Elif Sinan’ın kendini bıçaklayarak intihar ettiğini gösteren kamera kaydı bulunmamaktadır.”

Çıkan ön otopsi raporunda, Elif Sinan’ın bıçak yarasına bağlı olarak sol altıncı kaburga kemiğinin kırıldığı belirtildi.

Medyascope, Elif Sinan’ın vefat ettiği gece gözaltına alınan T.A. isimli erkeğin karakoldaki ifadesine ulaştı. İfadesinde Elif Sinan’ın arabadan bıçak alarak indiğini, biraz yürüdükten sonra kendi kendini bıçakladığını söyleyen T.A.,Sinan’ı  Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne götürdüğünü belirtti. Medyascope’un edindiği bilgilere göre Elif Sinan’ın yaralandığı yeri gören bir işyerinin kamera kaydı var, görüntülerde T.A. isimli erkeğin arabadan indiği görülüyor ancak Elif Sinan’ın arabadan indiği ve kendini bıçakladığına dair hiçbir görüntü yok. 

Elif Sinan’ın bıçaklandığı yer ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında yaklaşık bir kilometre mesafe var. T.A., Sinan’ı, Sinan yaralandıktan yaklaşık 20 dakika sonra iki buçuk kilometre uzaklıktaki Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne götürüyor. 

Ortalama bir hızla iki buçuk kilometrelik mesafe dört-beş dakikada gidilebilecekken T.A.’nın iki buçuk kilometrelik mesafedeki hastaneye yaklaşık 20 dakikada varması için 7,5 km hızla araba kullanması gerekiyor. 

Sinan ailesi, Elif Sinan’ın daha uzakta olan hastaneye götürülmesini, olması gerekenden çok daha uzun bir zaman sonra hastaneye varılmasını ve ön otopsi raporunu gerekçe göstererek kızlarının ölümünün araştırılması için savcılığa dilekçe verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.