Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgının seyri – Yüz yüze eğitim, tedbirler, aşıda üçüncü doz – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Her yer kapatılabilir ama okullar kesinlikle açılmalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün (18 Ağustos) Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamada bulunarak, ilk verilere göre üç doz inaktif aşının en iyi korumayı sağladığını paylaştığını ancak çalışma sonuçlarına göre üç doz inaktif aşı ile iki doz inaktif ve bir doz mRNA aşısı yapılmış kişilerin benzer oranda korunduğunu, bunun yanında üç doz aşı olmuş kişilerin iki doz aşı olmuş kişilerden daha iyi korunduğunu söyledi. Yüz yüze eğitimde sürekliliğin tek hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi. Peki, güncel verilere ve aşılama oranına göre bu ne kadar mümkün, hangi önlemler alınmalı? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul bu sorunların yanıtını Medyascope yayınında verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.