Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (11) – Yönetmen Eytan İpeker, “Miss Holokost Survivor” filmini anlattı:  “Yarışmacılara sadece ‘soykırımdan kurtulan’ kimliğiyle yaklaşmak istemedim”

Film Çıkışı’nın bu haftaki bölümünde yönetmen Eytan İpeker ile “Miss Holokost Survivor” filmini konuştuk. Film, İsrail’in Hayfa şehrinde, Nazi Soykırımı’ndan kurtulan kadınlar arasında düzenlenen güzellik yarışmasını konu ediyor.

İpeker, bu yarışmayı filme almak istemesinin nedenleri şöyle anlattı: “İlk başta gösteri dünyasıyla soykırımdan kurtulan kadınları bir arada kafamda buluşturamadım ve yarışma bana rahatsız edici geldi. Bu yarışmaya katılmak isteyen kadınları ve organizatörleri merak ediyordum. Araştırdıkça yarışmanın altında politik alt metinler olduğunu fark ettim ve bu aşamada soykırımın nasıl politize edildiği işin içine girdi. Bu sorgulama sürecimi bu filmi yaparak gerçekleştirmeye karar verdim.”

Filmin kurgusunu da yapan İpeker, kurguda filmin hem eleştirel olmasına hem de empati barındırmasına dikkat ettiğini, izleyiciye alan bırakmaya açık bir film yapmaya çalıştığını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.