Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Şehir Tiyatroları “Kaldığımız Yerden… Yeniden…” sloganıyla yeni sezon repertuarını açıkladı

Koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Kasım 2020’de sahnelerini kapatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, “Kaldığımız Yerden… Yeniden…” sloganıyla yeni sezon repertuarını açıkladı. Kadıköy’deki Müze Gazhane’de (Hasanpaşa Gazhanesi) düzenlenen toplantıda konuşan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, eylülde yedi oyunla prömiyer yapacaklarını söyledi.

Kamera: Emine Bıçakçı 

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul-Kadıköy’deki Müze Gazhane’de (Hasanpaşa Gazhanesi) yeni sezon programını açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 10 aydır kapalı olan Şehir Tiyatroları, yeni sezonda kapılarını yeniden seyircilere açıyor. Kapalı olduğu dönemde, çevrimiçi oyunlar, etkinlik ve söyleşilerle yaklaşık 500 bin sanatseverle buluşan Şehir Tiyatroları, eylül ayında seyircileriyle yüz yüze buluşacak.

Salgın döneminde, az kişili ve tek dekorlu “minimal” oyunların yer aldığı bir repertuar hazırlayan Şehir Tiyatroları, “Sezon Minimal”de duyurdukları  oyunlardan, “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”, “Kısraklı Kadın”, “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi”, “Zehir”, “Melek” ve “Geçit” oyunlarının prömiyerini yapmıştı. Sezon Minimal’de duyurulan ancak ikinci kapanma dönemi nedeniyle oynanamayan oyunlardan, “Yaftalı Tabut”, “Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık”, “Antigone”, “Hayat Der Gülümserim”, “Kutlama”, “İfigenya”, “Veba”, “Öldün, Duydun mu?”, “Herkes Sihirbaz Olacak” ve “Beşamelli Tavuk” oyunları ise “Kaldığımız Yerden… Yeniden…” sloganıyla hazırlanan 2021-2022 sezonunda prömiyerini yapacak. 

“Eylül ayında yedi oyunla prömiyer yapacağız”

Yeni tiyatro sezonunun açılışında konuşan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, “Zor bir dönem geçirdik. Açıldık, kapandık, ‘Daha minimal olalım dedik’ yine kapandık. Ama çalışmalarımız hiç bitmedi, atölyelerimiz hiç bitmedi, kendimizi geliştirme çabamız hiç bitmedi, çevrimiçi olarak yaptığımız etkinlikler hiç bitmedi” dedi. 

Salgında prömiyerlerini yapabilmiş bazı oyunlar olduğunu, bunların da sadece üç-dört gece oynanabildiğini söyleyen Ergen, “10 oyunun prömiyer yapmasına sadece birkaç gün kalmıştı. Seyircilerimizin ve sanatçılarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için oyunları durdurmak zorunda kaldık. Biz eylül ayında, herhalde hiçbir tiyatronun yapamayacağı bir büyüklükte, yedi oyunla prömiyer yapacağız” diye konuştu.

Müze Gazhane Sahnesi’nin açılış oyunu salgında yaşamını yitirenler anısına “Veba” olacak

Ergen, Müze Gazhane Sahnesi’nin açılış oyununun ise “Veba” olacağını ve oyunu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insanlar anısına oynayacaklarını belirtti. Ergen şöyle devam etti: “Veba ile aslında kaybettiklerimize bir saygı duruşu da yapalım istedik. Çünkü ‘Ne zaman açılacağız, ne zaman kapanacağız, kim aşı olacak’ları konuşmaktan ölen milyonlarca insanın anısına bir şey yapamadık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.