Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya, Kastamonu ve Sinop’ta yangın ve sel bölgeleri için acil kamulaştırma kararı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’ye yetki verdi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki yangın bölgesi ile Kastamonu ve Sinop’ta sel ve heyelan felaketinin yaşandığı bölgeler için acil kamulaştırma kararı verildi.

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortakonuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 114 ada, 65 parsel numaralı taşınmaz, yaşanan orman yangını nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın hızla sağlanması amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılacak.

Benzer bir karar da sel felaketinin yaşandığı Sinop ve Kastamonu için alındı. Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar, bu bölgelerde meydana gelen sel ve heyelan afeti nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın hızla sağlanması amacıyla TOKİ tarafından acele kamulaştırılacak.

Kamulaştırma uygulamalarının hukuki dayanağı olan 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi şöyle :

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.