Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ’lü öğrenciler, bu yılki mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda düzenlenmemesi kararını protesto etti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) mezuniyet törenleri geleneksel olarak kampüs içindeki Devrim Stadyumu’nda düzenleniyor. Ancak ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, salgın nedeniyle diploma töreninin ilgili bölümlerin açık alanlarında yapılabileceği belirtildi. Mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda düzenlenmesini isteyen öğrenciler, bugün (25 Ağustos) rektörlük binası önünde toplanarak kararı protesto etti. Medyascope’a konuşan öğrenciler, bu kararın ODTÜ geleneklerine aykırı olduğunu belirterek, “ODTÜ ruhunun en güzel yansıtıldığı yer Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyetlerdir, mezuniyette öğrencilerin bir araya gelip seslerini çıkartmasından korkuyorlar” dedi.

Bu yılki mezuniyet töreni Devrim Stadyumu yerine bölümlerin açık alanlarında yapılabilir

ODTÜ’de bu yılki diploma töreninin nerede yapılacağına dair belirsizlik sürüyor. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, mezuniyet töreninin 6-10 Eylül günlerinde, ilgili bölümlerin açık alanlarında yapılmasının uygun bulunduğu ve nihai kararın 1 Eylül günü açıklanacağı belirtildi.  

“ODTÜ ruhunun en güzel yansıtıldığı yer Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyetlerdir”

Mezuniyet töreninin daha önce olduğu gibi Devrim Stadyumu’nda düzenlenmesini isteyen ODTÜ öğrencileri ise bu kararı protesto etmek için rektörlük binası önünde toplandı. Medyascope’a konuşan bir ODTÜ öğrencisi, “ODTÜ ruhunun” en iyi yansıtıldığı yerin stadyumda yapılan diploma törenleri olduğunu vurgulayarak, “Devrim’de yapılan mezuniyetlerde önceki dönemlerde olan sosyal ve politik olaylar hakkında pankartlar hazırlanır. ODTÜ ruhunun en güzel yansıtıldığı yer Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyetlerdir” dedi.

“Mezuniyette öğrencilerin bir araya gelip seslerini çıkartmasından korkuyorlar”

Bir başka ODTÜ öğrencisi ise rektörlüğün, öğrencilerin göstereceği tepkiden çekindiği için böyle bir karar aldığını belirterek, “Öğrencilerin her alanını ve kamusal alanların kullanımını engelleyerek özümüzü inkar ediyorlar. Mezuniyette öğrencilerin bir araya gelip seslerini çıkartmasından korkuyorlar. Rektör, ODTÜ’nün bütün gelenekleri gibi Devrim mezuniyetini de sonlandırmaya çalışıyor” diye konuştu.  

Geçen sene mezuniyet töreni düzenlenmemişti

ODTÜ’de geçen sene salgın nedeniyle mezuniyet töreni düzenlenmemişti. 2019’daki mezuniyet törenine ise yerel seçimler hakkındaki pankartlar damga vururken, Rektör Verşan Kök törene katılmamıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.