Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arka Pencereden Sanat Kültür (10): Vasconcelos’tan Fitzcarraldo’ya nehir ve tutku

Vasconcelos, “Kayığım Rosinha”da kayığıyla, ağaçlarla, kuşlarla konuşan Zé Orocó’yu anlatır. Amazon kıyılarında bu doğaldır, doğanın bir parçası olmak yaşamın kendisidir. Bir gün gelir, bu insanlar kendilerine uygarlık getirdiğini iddia eden ama aslında ya her derde deva bir çiçeğin ya da kauçuktan gelecek kârların veya farzımuhal altın ülkesinin peşine düşmüş birileriyle karşılaşırlar. Ancak ister savaşçı olsun ister maceracı tüccar, ister etnobotanist olsun ister antropolog, bütün bu “dışarıdan gelenler”, doğayla yürütülecek bir savaşta onu yenmenin mümkün olmadığını er ya da geç anlayacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.