Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz: “Ağustosta beş binden fazla kişi hayatını kaybetti, salgın sert bir yükselişte”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel verilere göre son 24 saatte 283 bin 250 kişiye koronavirüs testi uygulandı, 19 bin 557 kişi pozitif çıktı. Koronavirüs nedeniyle 245 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 13 bin 401 oldu. Sayılar yüksek seyrederken, aşılama da sürüyor. İki doz aşı yaptıranların sayısı 37 milyona yaklaşırken üç doz aşı olan kişilerin sayısı sekiz milyon 394 bin 223. Vaka sayıları ve aşılama oranı bu durumda iken bizleri nasıl bir sonbahar bekliyor? Okulların açılmasıyla çocuklarda vaka artışı yaşanır mı? Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.