Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski CHP Milletvekili Erdal Aksünger, Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarını değerlendirdi: “İktidar değişikliğiyle hepsi yeniden gündeme gelecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarını ve bu açıklamaların nasıl sonuçlara yol açabileceğini Medyascope’a değerlendirdi. 

“Ortada bir pislik var”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) toplumda manipülasyon yaratmak için 17-25 Aralık soruşturmalarını darbe ve komplo olarak sunduğunu ve bunda da başarılı olduğunu belirten Erdal Aksünger, asıl odaklanılması gerekenin söz konusu dönemdeki hukuksuzluklar olduğunu söyledi: “İktidar, 17-25 Aralık soruşturmasını bir cemaat operasyonu olarak isimlendiriyor. Halbuki o davadan sonra bile Fethullah Gülen’e aracı gönderdiler. Ortada bir pislik var, bunu kimin ortaya çıkardığı önemli mi? Bizim pisliklere odaklanmamız lazım.”

“Bu dava er ya da geç uluslararası boyutta da görülecek”

O dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) oluşturulan soruşturma komisyonunda da görev alan Aksünger komisyonun, dosyada adı geçen kişilerin ifadelerini alamadığını ve çoğunluk iktidar partisinde olduğu için soruşturmanın yetersiz kaldığını dile getirdi.

“Erdoğan Bayraktar iktidarın ömrünün çok uzun olmadığını düşünüyor”

İddiaların uluslararası boyutunun da önemli olduğunu ifade eden Aksünger, söz konusu dosyanın er ya da geç yeniden gündeme alınacağını aktardı: “Erdoğan Bayraktar iktidarın ömrünün çok uzun olmadığını düşünüyor. İleride yaşanabilecekler için ön almak istemiş de olabilir. Bu dava er ya da geç uluslararası boyutta da görülecektir. Bu davaların hepsi Türkiye’de de yeniden açılacaktır. Bunların belgeleri var. Bir iktidar değişikliğiyle birlikte bunların hepsinin yeniden gündeme geleceğini düşünüyorum.”

“Bu tip itiraflar devam edebilir”

Son olarak iktidar zayıfladıkça bu tip itirafların artacağını savunan Aksünger, “Bazı iktidar yandaşları kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasından çekiniyor. Birçoğu cezaevi korkusu da yaşıyor. Bazı kişiler bunlarla ilgili tedbirler alıyorlardır. İtiraf da bu tedbirlerden biri ve bu devam eden bir süreç olabilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.