Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgının seyri, yüz yüze eğitim, aşısızlar için yeni tedbirler – Prof. Dr. Necmettin Ünal ile söyleşi


Aşı olmayan kişilere bugünden (6 Eylül 2021) itibaren konser, sinema ve tiyatro gibi toplu faaliyetlere katılmada negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi. Etkinliklere kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi aşılı değilse veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına izin verilmeyecek. Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi zorunlu. Öte yandan yüz yüze eğitim de bugün başladı. Aşısını olmamış öğretmenler için geçen haftalarda PCR testi zorunluluğu başlatıldı. Öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırması zorunlu. Aynı şekilde aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanları da düzenli PCR testi yaptırmak durumunda. Peki okulların açılması, tüm bu önlemler ve yükselen ölüm sayıları ile bizleri nasıl bir sonbahar ve kış bekliyor? Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, Medyascope yayınında anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.