Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MEB, okullarda pozitif vaka saptanması durumunda uygulanması gereken adımları açıkladı: “Pozitif vaka çıkan sınıftaki diğer öğrenciler ve öğretmenler okula devam edecek”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda koronavirüs vakası tespit edilmesi durumunda uygulanması gereken adımları açıkladı. MEB’in açıklamasına göre, bir sınıfta pozitif çıkan öğrenci olması halinde öğrenci, sağlık kuruluşları tarafından takibe alınacak ve okula devam etmeyecek. Pozitif vaka çıkan sınıftaki diğer öğrenciler ve bu sınıfta görev alan öğretmenler okula devam edebilecek. Ancak bu öğrencilerin 14 gün boyunca okul girişinde, günde en az iki kez semptomları olup olmadığı sorgulanarak, ateşleri ölçülecek. Ayrıca MEB, anasınıflarında tek pozitif vaka tespit edilmesi halinde sınıftaki diğer öğrencilerin yakın temaslı kabul edileceğini, sınıftaki öğrencilerin 14 gün boyunca takibe alınacağını ve bu süre boyunca okula gelmeyeceklerini de duyurdu.

MEB’in açıklamasına göre, okul girişlerinde semptom veya yüksek ateş tespit edilen öğrencinin ailesi ile iletişime geçilerek, sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek ve PCR testinin pozitif çıkması durumunda pozitif vaka kabul edilecek. MEB, aynı sınıfta 10 gün içinde ikinci kez vaka tespit edilmesi durumunda ise sınıftaki diğer öğrencilerin yakın temaslı kabul edileceğini ve 14 gün boyunca takip edilerek, uzaktan eğitim verileceğini bildirdi.

Diğer yandan açıklamaya göre, sağlık kuruluşunun değerlendirmesi sonucunda ateşi yüksek olan öğrencide koronavirüs tespit edilmez ise sınıftaki diğer öğrenciler, okula devam edebilecek.

MEB, okullarda pozitif vaka saptanması durumunda uygulanması gereken adımları şöyle sıraladı:

“-Pozitif vaka olan öğretmen sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okulda eğitime devam etmez. Öğretmenin okul dışında riskli bir teması yoksa, ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler, yakın temaslı kabul edilir. Bu öğrenciler eve gönderilir ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınır. Bu sınıftaki öğrencilere uzaktan eğitim verilir. Okuldaki diğer öğretmenler, temaslı kabul edilir ve maske takmak koşuluyla okula devam eder. Temaslı öğretmenlerin okul girişinde 14 gün boyunca günde en az iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Semptom gösteren veya yüksek ateşi tespit edilen öğretmen, sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

-Vakanın tespit edildiği ailedeki öğretmen veya öğrenci, yakın temaslı kabul edilir. Bu öğretmen veya öğrenci, 14 gün boyunca evde temaslı takibine alınır ve okula devam etmez. Öğrenci, uzaktan eğitime devam eder.

-Temaslı kabul edilen öğretmen ve öğrencilerin, okul tarafından 14 gün boyunca en az iki ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Okul idaresince belirlenen görevliler tarafından yapılan kontrollerde semptom gösteren veya yüksek ateşi tespit edilenler, sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre bu kişiler, okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.