Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü”nü kazandı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor’da “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü”nün sahibi oldu. Vakıftan yapılan açıklamada, ödülü 18 aday arasından kazanan Yavaş’ın halkın güvenini ve şeffaflığı önceleyen bir yönetim anlayışı olduğu belirtildi.

18 aday arasından seçildi

Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından da daha önce şeffaflık ödülüne layık görülen ABB Başkanı Mansur Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği “World Mayor” aday listesinde Türkiye’de tek, Asya’da ise dört belediye başkanından biri olmuştu. Finale kalmasının ardından kendisine oy verenlerin gönderdiği soruları yanıtlayan Yavaş, 18 başkentin belediye başkanı arasından birinci olarak “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü”ne layık görüldü. 

“Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu”

World Mayor ekibinin yaptığı açıklamada, “Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü, Türkiye’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu nedeniyle verildi” ifadeleri yer aldı.

Yavaş:Bu başarı Mansur Yavaş’a ait değil, altı milyon Ankaralı’nın”

Ödülü kazananlar açıklandığı sırada Gençlik Parkı’nda düzenlenen Sakarya Zaferi’nin 100. yılı kutlamalarında bulunan Mansur Yavaş, ilk açıklamasını da burada toplanan vatandaşlara yaptı. Yavaş, “Sevgili hemşerilerim, biraz önce İngiltere’den açıklanmış. Son derece mutlu olduk. Bu başarı Mansur Yavaş’a ait değil, altı milyon Ankaralı’nın. İnşallah sizlerin adına bu ödülü alacağım. Hepinize sonsuz sevgi ve saygılar sunuyorum”diye konuştu

Rotterdam ve Rakka’ya ödül

“2021 Dünya Belediye Başkanı” ödülünü kazanan isim ise Hollanda’nın Rotterdam kentinin Fas asıllı belediye başkanı Ahmed Aboutaleb oldu. Suriye’nin Rakka kentinin belediye başkanı Leyla Mustafa ise jüri ödülünü kazandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.