Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz oldu

Almanya U21 Takımı’nı çalıştıran ve bir dönem Beşiktaş forması giyen Stefan Kuntz, Türkiye A Milli Futbol Takımını’nın yeni teknik direktörü oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6-1’lik Hollanda yenilgisinin ardından teknik direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurmuştu. O günden bu yana teknik direktör arayışlarını sürdüren TFF, Stefan Kuntz’da karar kıldı. Almanya U21 Takımı’nı çalıştıran ve bir dönem Beşiktaş forması da giyen 58 yaşındaki Alman teknik direktör için, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6-1’lik Hollanda yenilgisinin ardından teknik direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurmuştu. O günden bu yana teknik direktör arayışlarını sürdüren TFF, Stefan Kuntz’da karar kıldı. Almanya U21 Takımı’nı çalıştıran ve bir dönem Beşiktaş forması da giyen 58 yaşındaki Alman teknik direktör için, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yarın (20 Eylül) saat 15.00’te imza töreni düzenlenecek.

TFF, A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz’u böyle duyurdu:

Stefan Kuntz kimdir?

1995 yılında Beşiktaş’a transfer olarak Türkiye’de adından söz ettiren Stefan Kuntz, ülkemizde yalnızca bir sezon forma giydi. Kuntz, siyah-beyazlı forma ile çıktığı 34 maçta dokuz kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Alman teknik direktör, o dönem Beşiktaş formasına 1996 yılında veda ederken 1999 yılında ise futbolculuk kariyerini sonlandırdı. 

Borussia Neunkirchen takımını çalıştırarak teknik direktörlük kariyerine adım atan Kuntz, sırası ile Karlsruhe, Waldhof Mannheim, LR Ahlen takımlarında teknik direktörlük yaptı. Alman teknik adam, 2006 ile 2008 yıllarında Bochum’da sportif direktörlük görevini üstlenirken 2008 ile 2016 yılları arasında ise Kaiserslautern’de yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2016 yılında Almanya U21 Takımı’nın başına geçmesi ise 58 yaşındaki ismin kariyerindeki dönüm noktası oldu. Kuntz, milli takım ile 2016-17 ve 2020-21 sezonlarında Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.