Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filipinli yıldız boksör Manny Pacquiao ülkesindeki seçimlerde devlet başkanlığına aday olacağını açıkladı

Filipinler’de, eski şampiyon bir boksör olan Senatör Manny Pacquiao, 2022’de yapılacak seçimlerde devlet başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Pacquiao, iktidardaki PDP-Laban Partisi’ndeki bir grup tarafından 2022 yılındaki seçimlerde devlet başkanlığına aday olarak gösterildi. Filipinli eski boksör, teklifin ardından mecliste yaptığı konuşmada, “Ring içinde ve dışında her zaman bir dövüşçü olarak kalacağım. Filipinler’in devlet başkanlığı adaylığını kabul ediyorum” dedi.

“Sekiz farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör” unvanının sahibi olan 42 yaşındaki Pacquiao, bir dönem dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında gösteriliyordu. Doğduğu Sarangani eyaletinden 2010 ve 2013’te milletvekili seçilmeyi başaran Pacquiao, ringdeki kariyerinde çıktığı 72 müsabakadan 62’sini kazanmıştı.

Manny Pacquiao, 2016’dan beri senatoda görev yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.