Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’nın seçimi: Türkiye kökenlilerin öncelikleri vatandaşlık meseleleri ve eğitimde eşitlik

Almanya 26 Eylül Pazar günü sandık başına gidiyor. Federal parlamentoyu dolduracak isimleri belirleyecek seçimlerle, 16 yıllık Şansölye Merkel dönemi de resmen bitiyor. Bir koalisyon hükümetinin kurulacağı kesin ama kompozisyon henüz belirsiz.

Seçim sürecinde en öne çıkan tartışmalar arasında, Avrupa içinde Almanya’nın konumu, NATO üyeliği ve Avrupa ordusu ihtimali, iklim değişikliğine uyum ve azaltım politikaları, koronavirüs salgınına karşı finansal destek süreçleri bulunuyordu. Ancak Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli toplumun öncelikleri farklı.

Göç sorunları ve vatandaşlık meseleleri, eğitimde eşitlik ve gençlerin yükseköğrenime erişimi, eğitim alan kişilerin üst kademelerde istihdamı ve Almanya-Türkiye ilişkileri, Türkiye kökenli toplumun öncelikleri arasında.

Medyascope, Berlin’de yaşayan Türkiyeli göçmenlerle görüştü ve eski Almanya Türkiye Toplumu Başkanı Kenan Kolat’la Türkiyeli göçmenlerin oy verme parametrelerini ve Almanya seçimlerini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.