Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üzerinde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun imzasının bulunduğu 20 TL ve 5 TL’lik banknotlar bugün tedavüle veriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) E9 Emisyon grubu ve V. tertip 20 TL ve 5 TL’lik banknotları bugün tedavüle veriyor. 20 TL’lik banknotun üzerinde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Başkan Yardımcısı Semih Tümen’in, 5 TL’lik banknotun üzerinde ise Başkan Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Namık Küçük’ün imzaları bulunacak. 

Yeni banknotların boyut ve renk açısından bir farkı olmayacak ve önceki banknotlarla birlikte tedavülde bulunacak. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada 100 TL ve 50 TL’lik banknotlara ilişkin duyuruların daha sonra yapılacağı belirtildi. Şahap Kavcıoğlu’nun imzasının bulunduğu ilk kağıt paralar olan 10 TL ve 200 TL’lik banknotlar, 16 Temmuz 2021 tarihinde dolaşıma girmişti. 

Yeni tertip banknotların piyasaya verileceği bilgisi Resmi Gazete’nin bugünkü (29 Eylül 2021) sayısında duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.