Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Melih Gökçek’in savcılık ifadesi: “Gülen’i hoca olarak biliyordum, Gülenci yayınlara reklam verdik, çocuklarım Gülen okullarında eğitim gördü”

Deutsche Welle’den Alican Uludağ, eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in savcılık ifadesine ulaştı. Gökçek, “Ankara’yı parsel parsel sattığı” suçlamasında topu ABB Meclisi’ne attı, Gülen medyasına reklam ödemesi yapıldığını kabul eden Gökçek, Bank Asya’da hiçbir zaman hesap açmadığını anlattı. Sorgulamada suçlamaların büyük bölümünün 17-25 Aralık sürecinden önceki döneme ait konuları içermesi dikkat çekti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Turgay Altundağ tarafından 17 soru yöneltilerek sorgulanan Gökçek’in ifadesi altı sayfa tuttu. Savcılık, sorguya Gökçek’in “Gülen yapılanması üyesi” olup olmadığını sorarak başladı, Gökçek şöyle cevap verdi:

“Herhangi bir bağlantım yoktur. 17-25 Aralık sürecinden önce herkesin olduğu kadar benim de bu yapı içerisinde yer alan şahıslarla tanışıklığım olmuştur. Özellikle darbe girişimi sonrasında bu darbeye karşı almış olduğum tavır nedeniyle bu örgüt ile tabiri caizse kanlı bıçaklı durumundayım.”

Gökçek, savcının “FETÖ/PDY ile iltisaklı okullar, yurtlar, evler ve dershaneler ile sizin veya ailenizden herhangi bir kimsenin irtibatı var mıdır?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Benim iki oğlum bu yapıya ait olan Samanyolu Koleji’nde okudu. İki torunum da yine yapıya ait Atlantik Eğitim Kurumları isimli okulda öğrenim gördü. 17-25 Aralık sürecinden sonra her iki torunumu da okuldan aldım. Torunlarımın okumuş olduğu Atlantik Eğitim Kurumları isimli okula eşim Nevin Gökçek’in ismini koymuşlardı. O ismi kaldırmaları için talepte bulundum, kaldırmadılar. Bunun üzerine noterlik vasıtasıyla 3 Eylül 2014 tarihinde ihtarname gönderdik. 22 Eylül 2014 tarihinde tarafıma talebimi kabul ettiklerini söylediler. Bunun haricinde adı geçen okul, dershane ve yurtlarla herhangi bir irtibatım söz konusu değildir.”

Gökçek’e Fethullah Gülen’i öven sosyal medya paylaşımları soruldu

Savcı, Fethullah Gülen’e “Feto” denilen 21 Şubat 2011 bir Twitter paylaşımına Gökçek’in verdiği “Terbiyeni takın. Fethullah Gülen’e Feto diyemezsin. Ben sana lakap taksam hoşuna gider mi? Lütfen özür dile” yanıtı ile 13 Temmuz 2013 tarihli “ABD’de Fethullah Gülen hocamı protesto ediyorlar. Evinin önünde kimse yok. Dört polis trafiği idare ediyor o kadar. Polis şart, şerit çekmiş” paylaşımını anımsattı.

Gökçek’in cevabı ise şöyle oldu:

“2014 yılından önce biz Fethullah Gülen’i hoca olarak bilirdik. Hain olduğunu bilmezdik. Ne zaman ki hain olduğunu öğrendik… Hain olduğunu öğrendikten sonra onun hakkında sevgi ve saygımız kalmadı. Nasıl ki sevgi ve saygı duyduğunuz insan vardır. Ancak bu insanın katil olduğunu öğrenirsin, o anda sevgin düşmanlığa dönüşür. Benim yaşadığım olay budur.”

“Gülen medyasına 375 bin TL reklam verdik”

Gökçek sorgusunda, Fethullahçı yayın organlarına reklam verildiğini de kabul etti:

“Samanyolu TV, Kanaltürk, Bugün TV ve STV Haber’e, yani başka bir değişle FETÖ’nün yayın organlarına 375 bin TL KDV hariç ödeme yapılmıştır. Bu ödemelerin yapıldığı tarihte FETÖ’nün bir terör örgütü olduğu belli değildir. Dolayısıyla bunlara kaynak aktarma söz konusu değildir.”

Alican Uludağ’ın haberinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.