Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhur İttifakı’na eleştiri: “İnsanlar açlıktan ölse ‘Hayır efendim, fazla yemiş onun için öldü’ diyecekler”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iktidarı sert sözlerle eleştirdi. İşsizliğin ve açlığın arttığını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’na “İnsanlar açlıktan ölse ‘Hayır efendim, fazla yemiş onun için öldü’ diyecekler” sözleriyle yüklendi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hayal âleminde gezmekle eleştiren CHP lideri, iktidarı “karakış fonu” oluşturmaya çağırdı.

“Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapiste?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasına 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenleri anarak başladı. Türkiye’nin çok sayıda sorunu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, 83 milyon adına adalet istediğini belirterek, “Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adalet arayan avukatlar neden hapiste?” diye sordu. 

“Bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi göreceksiniz”

Türkiye’nin bir “yol temizliğine” ihtiyaç duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Benim yetkim yok ama bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi göreceksiniz. Gerçekten bahar havası estireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Kimseye kötülük yapmayacağız” diye konuştu.

“İktidar olduğumuzda çöpten kağıt toplayan herkesin sosyal güvencesi olacak”

İstanbul’daki kağıt toplama depolarına düzenlenen baskınları da eleştiren CHP lideri, “Birileri emeğinizi elinizden almak istiyor. Biz sizin yanınızda olacağız. Ne yapsın bu insanlar? Uyuşturucu mu satsınlar? Alın teriyle çalışıyorlar. Sarayda oturan zat, sen devleti yönettiğini zannediyorsan sosyal güvenliği sağlamalısın. Sen yapmazsan milletin iradesiyle iktidar olduğumuzda çöpten kağıt toplayan herkesin sosyal güvencesi olacak” dedi.

“Milletin yararına hangi fedakârlığı yaptılar?”

Kılıçdaroğlu, konuşması boyunca ekonomik sorunlara geniş yer ayırdı. Kış aylarının yaklaşmasıyla faturalara daha fazla zam yapılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Milletin yararına hangi fedakârlığı yaptılar? Doğalgazda, elektrikte, suda, yiyecekte hangi faydayı getirdiler? 2020 yılının Ekim ayından 2021 Ekim’ine kadar tam 31 kez doğalgaz ve akaryakıta zam yaptılar. Devleti yönetenler önümüzdeki karakışın maliyetini hesaplamak zorundadır” diye konuştu.

“İnsanlar açlıktan ölse ‘Hayır efendim, fazla yemiş onun için öldü’ diyecekler”

Daha kış gelmeden 2021’in ilk beş ayında bir milyon 525 bin abonenin elektriğinin kesildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Saray duyuyor mu acaba bunu? Bakanlar duyuyor mu bunu? Onların tamamının tuzu kuru. İradesini saraya kiraya vermiş olanlar TBMM’de halkın sorunlarını çözemezler. Yine ilk beş ayda 674 bin abonenin de doğalgazı kesildi. Bu hanelerde bu kış ne olacak? Ben düşünüyorum, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin mensupları da düşünüyor. Ama iki partinin hiç umurunda bile değil: AKP ve MHP. İnsanlar açlıktan mı ölmüş? ‘Hayır efendim, fazla yemiş onun için öldü’ diyecekler. Geldiğimiz nokta budur.”

“Karakış fonu” çağrısını yineledi

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıyı grup toplantısında da yineledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Süratli bir şekilde ‘karakış fonu’ oluştur. ‘Sarayın yardım fonu’ de, ne dersen de. Kaynaklarını da gösterdim kendisine. Beşli çetene söyleyeceksin, ‘Bak karakış geliyor kardeşim. İnsanlar perişan vaziyette. Oraya birer milyar dolar bırakın’ diyeceksin” sözleriyle seslendi.

“Havuz medyasına kamu kaynaklarından verilen bütün reklam paraları karakış fonuna yatırılsın” 

Kamu kaynaklarının “havuz medyasına” aktarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Havuz medyası besleniyor. Seyredilmeyen onlarca televizyon, satılmayan gazeteler dünyanın masrafını yapıyor. ‘Artık yol ayrımına geldik, bu milleti perişan etmeyelim, kamu kuruluşlarının havuz medyasına verdiği bütün reklam paralarını karakış fonuna yatıracağız’ desen memleketi güzel yönetirsin, oturup bana da dua edersin. Milyonlarca işsizimiz var. Erdoğan böyle bir fon kurarsa fakirin fukaranın faturasını sosyal devlet karşılayacak. Sen dünyanın fonunu kurdun. Aldın paraları götürdün yandaşlara dağıttın, bir de 83 milyona dağıt kardeşim, niye vermiyorsun?”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Adam hayal âleminde geziyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Almanya’da, Fransa’da kuyruklar var, yiyecek bulamıyorlar” sözlerini de değerlendiren CHP lideri, “Pes ya, orada kişi başına gelir 30 bin-50 bin dolar. Adam hayal âleminde geziyor ve bu devasa Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyor. Sen Adana’da miting yaparken polisin yemeyip bıraktıkları yiyecekleri o gariban vatandaşların nasıl topladığını görmedin mi? Göstermediler mi sana? Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur. Türkiye’nin gelişmesinin, büyümesinin önündeki en büyük takozdur” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.