Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, metroda internet hizmetine başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait M2 Yenikapı – Hacıosman Metro Hattı’nda ücretsiz internet hizmeti başladı. Diğer hatlar için de çalışmalar sürüyor.

İstanbul’da İBB’ye ait metrolarda internet hizmeti başladı. İlk test, bugün (14 Ekim) M2 Yenikapı – Hacıosman metro hattında gerçekleştirildi. Ücretsiz İBB Wi-Fi internet hizmeti yarından (15 Ekim) itibaren tam kapasiteyle devreye girecek. Mobil internet sağlayıcı telefon operatörleri de onay sürecinin tamamlanmasının ardından İBB metrolarında hizmet vermeye başlayacak. Tüm yolcular, akıllı telefonlarıyla mobil internet hizmeti alabileceği gibi sesli görüşme de gerçekleştirebilecek. Dileyen yolcular da İBB’nin ücretsiz Wi-Fi hizmetinden yararlanacak.

“İnternetçi abi” olarak bilinen İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız da sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, “Sevgili İstanbullular, şu an itibariyle metromuzun M2 hattında internet açıldı. Diğer hatlarda da yatırım planları çerçevesinde önümüzdeki zamanda açılacak. Başta sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, değerli meclisimiz, grubumuz ve tüm emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

Marmaray’a da internet geliyor

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’ne, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Marmaray’da da internet hizmetinin verilmesine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından izin verildiği yönünde bir yazı gönderdi.

 “İnternetçi arkadaş” tartışması

İBB Meclis toplantısında 16 Eylül 2020’de gündeme gelen metro hatlarında ücretsiz internet tartışması İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ile İYİ Partili Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız arasındaki diyalogla gündem olmuştu. Yıldız’ın konuşmasının ardından Göksu’nun “İYİ Parti’den konuşan internetçi arkadaşımız galiba sanal dünyada çok fazla geziyor” sözleri üzerine Yıldız, Stanford Üniversitesi’nde  doktora yaptığını söylemişti. Sosyal medyada ise “internetçi abi” ve “metroda internet istiyoruz” etiketleriyle kampanya başlatılmıştı.

Metroda internet hizmeti, 16 Haziran 2021’de İBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilmişti. Haziran ayındaki İBB Meclis toplantısının ardından Medyascope‘a konuşan Dr. Taylan Yıldız, şunları söylemişti:

“M2, yani Yenikapı-Hacıosman hattında zaten Wi-Fi var. Avrupa Yakası’nda yeni yapılan Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı hariç bütün metrolarda, en az bir GSM operatörünün baz istasyonu var. Gerekli yazışmalar yapılacak GSM operatörleriyle. Anadolu Yakası’nda ise internet altyapısı açılmadığı için yatırım yapmamışlar. Anadolu Yakası’nda GSM operatörlerinin yerleştirilmesi gerekiyor. Bunlar için de önümüzdeki aylarda ihale yapılabilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.