Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin dördüncü kuruluş yıldönümünde konuştu: “Emin adımlarla iktidara yürüyoruz, şimdi onlar düşünsün”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (24 Ekim) İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin dördüncü kuruluş yıldönümü kutlamalarında konuştu. Akşener, “Emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün” dedi.

Haber: Sara Elif Su Balıkçı

Kamera- Kurgu: İbrahim Yayan

“Haramiler gidecek”

İYİ Parti’nin dördüncü kuruluş yıl dönümü için birçok ilden partililer otobüslerle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ne getirildi. Salona, “Ömer’in yolu” ile “İyilik ve adalet” pankartları asıldı. Partililer, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i beklerken “Başbakan Meral” sloganları attı. Kutlamalara torunu Pars ile katılan Akşener, kalabalığı “Haramiler gidiyor, İYİ’ler geliyor” sözleriyle selamladı.

“Yolumuza engeller çıkardılar aştınız, ‘yapamazsınız iki güne dağılırsınız’ dediler ama siz bana güvendiniz”

Akşener, konuşmasına “Yolumuza engeller çıkardılar, aştınız. Duvarlar ördüler, yıkıp geçtiniz. ‘Yapamazsınız, iki güne dağılırsınız’ dediler ama sizler inandınız, bana güvendiniz. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalime, ortak oldunuz. Bu yolu, benimle birlikte yürümeye, söz verdiniz. Bu aziz millet, bizleri sevdi, bağrına bastı. ‘Burada bir ışık var’ dedi. İYİ Parti iktidarında, Hazreti Ömer’in yolundan asla ayrılmayacağız” diyerek başladı.

“Biz hazırız, şimdi onlar düşünsün”

 İYİ Parti’yi Türkiye’yi yönetme iddiasıyla kurduklarını ve tüm çalışmalarını da bu doğrultuda yaptıklarını vurgulayan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimiz de, bu gerçeği görüyor ve emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün. Bizim anlayışımızda, iktidar olmak demek, sorumluluk almak demektir. Hizmet demek, refah demek, huzur demek, mutluluk demektir. O nedenle biz geldiğimizde, bizden öncekiler gibi olamayız, olmayacağız. Kimse merak etmesin. Hazreti Ömer’in ‘Dicle’nin kenarında, bir koyunu kurt aşırsa, adli ilahi benden sorar diye, çok korkuyorum’ hitabına, siyaseten değil, ahlaken bağlı kalacak, Ömer’in adaletini hep hatırımızda tutacağız. Vatandaşlarımızın kendilerini her anlamda güvende hissedecekleri adil bir Türkiye için çalışacağız. Rövanş hissine kapılmayacağız. Toplumumuzun her kesiminin, her insanımızın avukatı, kendimizin ise savcısı olacağız.”

“İstanbul Sözleşmesi’ni hayata geçireceğiz”

Kadınlara seslenen Akşener, “İstanbul Sözleşmesi’ni amasız fakatsız hayata geçireceğiz. Kadınların fiziksel, psikolojik ve ekonomik olarak baskı, şiddet ve işkence görmesini görmezden gelmeyeceğiz. Öldürülen her kadın devletin sorumluluğundaydı, iktidardakiler onlara sahip çıkmadı ama bizimle birlikte, kadınlar artık sahipsiz kalmayacak. Kadın Kooperatiflerimiz ile birlikte onların ülkemizin kalkınmasında nasıl bir itici güç olduklarını herkes görecek. Daha hür ve adil Türkiye ancak kadınların çabasıyla mümkündür” diye konuştu.

“Partili cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulacağız”

Partili cumhurbaşkanlığı sistemini değiştireceklerini söyleyen Akşener, “Partili cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulacağız. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ile milletvekilliğini daha aktif, sahada milletimizi dinleyen ve Meclis’te milletimizin sorunlarına çare arayan, aynı olması gerektiği gibi yeniden kutlu bir görev haline getireceğiz” dedi.

“Milletin sırtından tüm keneleri söküp atacağız”

İYİ Parti iktidarında “yandaş” kavramını da ortadan kaldıracaklarını dile getiren Akşener, “Milletin sırtından tüm keneleri söküp atacağız. Devletin kontrolünü kişilere değil, yasalara, kanunlara ve kurallara bağlayacağız” diye ekledi.

“Rüzgârgülü Projesi ile çocuklarımz eşit beslenecek, sağlıklı gelişecek”

“Eğitim sistemini canı isteyenin kurcaladığı bir oyuncak olmaktan çıkaracağız” diyen Akşener, oluşturdukları Rüzgârgülü Projesi’ni şu sözlerle anlattı:

“Çocuklarımızın daha sağlıklı öğrenim alacakları rasyonel bir eğitim modelini hayata geçireceğiz. Rüzgârgülü Projemiz ile ilk, ortaokul ve lisedeki çocuklarımıza sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini ücretsiz vereceğiz. Böylece tüm çocuklarımız eşit beslenecek, eşit şartlarda okuyacak ve sağlıklı gelişecek. Rüzgârgülü ile büyük bir istihdam ihtiyacı da ortaya çıkacak, çiftçiden üreticiye, nakliyeciden dağıtımcıya herkes kazanacak. Özellikle kadınların işgücüne katılımı da artacak.”

“ÖTV zulmüne son vereceğiz”

ARTAGAN projesinden de söz eden Akşener, “ARTAGAN projemiz ile kayıt dışı para trafiğine, israfa, ranta, çalma çırpmaya, ÖTV zulmüne son vereceğiz. Türkiye’nin zenginliğini tabana yayacağız. Haksız kazançla zenginleşen varsa ondan alacağız, milletimiz için kullanacağız” diye konuştu.

“Yabancılara konut satışını sınırlandıracağız”

Akşener’in gündeminde öğrencilerin barınma sorunu da vardı. İYİ Parti lideri, “Kiracı kan ağlıyor. ‘Bunu nasıl çözeriz?’ diye kurul oluşturduk, çalışıyoruz. İnşallah hem ev sahiplerini hem de kiracıları memnun edecek çözümler üreteceğiz. Türk milleti kendi memleketinde artık ikinci sınıf vatandaş olmayacak, hakkıyla yaşayacak. Konut satışlarının daha hakkaniyetli bir çizgiye girmesini sağlayacağız. Yabancılara konut satışını sınırlandıracağız” diye konuştu.

“Medya toplum yararına çalışacak, dış politikada tutarsızlık son bulacak”

Akşener, basın özgürlüğü ve dış politika konularına da değinerek, şunları söyledi:

“Medya, özgür ve adil düzende olması gerektiği gibi toplum yararına çalışan kurumlar haline gelecek. TRT, vergisini ödeyen herkesin kanalı olacak, her kesime hizmet verecek. Dış politikada bir tutarsızlık, istikrarsızlık ve çözümsüzlük durumu kronikleşmiş şekilde devam ediyor. Bizimle birlikte rasyonel, planlı ve programlı, tutarlı ve istikrarlı bir dış politika anlayışı gelecek. Atatürk’ün koyduğu o büyük vizyona uygun şekilde düşman değil dost kazanan bir anlayışla adımlar atacak ve mevcut saat uygulaması da dahil olmak üzere Türkiye’yi dünyadan koparan tüm engelleri kaldıracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.