Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akbelen Ormanı’ndaki çadır nöbetini ziyaret etti

Muğla’da 29 Temmuz’da çıkan orman yangınlarından etkilenen bölgeleri dolaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milas’ta İkizköy sakinlerinin Akbelen Ormanı’nı korumak için nöbet tuttuğu alanı ziyaret etti ve İkizköy halkını dinledi.

Akbelen Ormanı’nı 2019’dan beri koruyan İkizköy halkı, 17 Temmuz’da çadır nöbetine başlamış, ormanı linyit ocağının kullanımına tahsis eden karara karşı dava açmıştı. Dava kapsamında 7 Eylül’de yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesini bekleyen İkizköylüler, mücadelelerini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e anlattı.

Akşener’den EMASYA hatırlatması

Beraberindeki heyetle Muğla’daki orman yangınlarında zarar gören Mazı, Gökbel, Çökertme, Bozalan ve Türkevleri mahallelerini ziyaret eden Akşener, “Yangının başından itibaren askerin bulunmadığı şikayetleri var. Evet, AK Parti iktidara geldiğinde EMASYA programını iptal ettiler. O zaman da söylemiştik, ‘Bu programı iptal etmeyin, bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur’ diye ama bizi dinlemediler” dedi.

Akşener’den İkizköylüler’e: “Çok hayırlı ve mübarek bir mücadele”

Akşener ve İYİ Parti heyeti, daha sonra İkizköylüler’in çadır nöbetini sürdürdüğü Milas’taki Akbelen Ormanı’nı ziyaret etti. Madenin, köylerinin bitişiğindeki Akbelen Ormanı’nı yok etmesini engellemeye çalışan İkizköylüler’i dinleyen Akşener, “Bu tür mücadelelerde bedel ödenir, biliyorum. Ama çok hayırlı ve mübarek bir mücadeledir” diye konuştu.

İkizköylüler de Akşener’e, Akbelen Ormanı’nın kömür madeni için kesilmek istendiğini, tarım arazilerinin ve zeytinliklerinin madene katılmaya çalışıldığını, termik santralin köyün suyunu kestiğini, santralin kirliliği yüzünden tarımda ve zeytinlerde verimin düştüğünü, iki yıldır tüm bunlara karşı mücadele ettiklerini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.