Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da 29 Ekim kutlamaları – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’i ziyaret etti: “Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıldönümü başkent Ankara’da kutlandı. Kutlama törenlerinin ilk durağı, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir’di. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet erkanı sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da Aslanlı Yol’dan geçerek mozoleye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız”

Mozolenin önündeki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu müstesna günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi her alanda güçlendirmek, itibarını artırmak ve dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm insanlığın koronavirüs salgını sebebiyle ciddi krizlerle boğuştuğu bir dönemde, Türkiye ihracat, istihdam, üretim ve yatırım alanlarında elde ettiği başarılarla kalkınma yolculuğunu sürdürmektedir. Şanlı tarihi zaferlerle dolu kahraman bir milletin mensupları olarak, Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Ruhun şad olsun.”

Öte yandan; FOX TV, Cumhuriyet ve ANKA Haber Ajansı Anıtkabir’deki törene alınmadı.

Cumhurbaşkanı, tebrikleri Saray’da kabul etti

Anıtkabir ziyaretinin ardından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçen Erdoğan, tebrikleri burada kabul etti. Törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bayram tebriklerini sundu. 

10 büyükelçi tebrik törenine davet edilmedi

Tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Türkiye’ye çağrıda bulunan ve aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi, tebrik törenine davet edilmedi.

Anıtkabir’e bakımevlerinden ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından hizmete açılan dört Çocuk Gündüz Bakımevi’nde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar bakımevlerindeki kutlamaların ardından Anıtkabir’i ziyaret etti.

Kutlamalar bugün ve yarın devam edecek

Başkent Ankara’daki kutlamalar bugün ve yarın devam edecek. Bando grupları, 12.00–14.30 saatleri arasında Anıtpark, Tunalı, Bahçelievler, Hamamönü ve eski TBMM binasında cumhuriyet marşlarını seslendirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugün saat 16.00’da da Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Cumhuriyet’in Zaferi Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Etkinlikler saat 18.00’de Gazapizm’in Gençlik Parkı’nda vereceği konser ile devam edecek. Saat 20.00’de ise Gençlik Parkı Büyük Sahne’de “Figen Genç ve Kent Orkestrası Cumhuriyet Tangoları” gösterisi sahne alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.