Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Glasgow’da – Doğu Eroğlu bildiriyor: Paris hedefleri bu kez tutacak mı, Türkiye’nin kömür mesajı ne olacak?

İskoçya’nın Glasgow kentinde başlayan 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP26), birçok çevreci tarafından “Dünya için son şans” olarak tanımlanıyor. Pazar günü (31 Ekim) başlayan zirvenin 12 Kasım’a kadar sürmesi bekleniyor. Dünya, şimdiye kadar Paris İklim Anlaşması’nda belirlenen hedeflere ulaşamadı, bu hedef sıcaklık artışını 2 ila 1,5 derece arasında sınırlamak üzere kurulu. İlerleyen günlerde ülkeler ve BM arasında pazarlıkların başlaması bekleniyor. Peki, Paris İklim Anlaşması’na imza atan ve yakın zamanda bu anlaşmayı Meclis’ten geçiren Türkiye’nin mesajları neler olacak? Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu, Glasgow’dan bildiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.