Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayhan Bilgen ile Alternatif Siyaset (18): “‘Kesin inançlı’ yaklaşımlarla siyaset zor, tabu ve dogmalar siyaset alanını daraltır”

Alternatif Siyaset“in 18. bölümünde Ayhan Bilgen, “‘kesin inançlı’ yaklaşımlarla siyaset yapma” ve “siyasette kesin inançlıların pozisyonu” konularını ele aldı. “Kesin inançlı” kelimesindeki kastın düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, öğrenmeye açık olmayan inançlılık hali olduğunu söyleyen Bilgen, bu inanç biçimi ile yapılan siyasetin sonuçlarla yüzleşmesi gerektiğini belirtti. İnanmanın ve sorgulamanın siyasetin doğasında olduğunu söyleyen Ayhan Bilgen, “Tabu ve dogmalar siyaset alanını daraltır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.