Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin beşinci haftası ve 7DAYS EuroCup’ın ikinci haftası: Parkeye çıkan dört Türk takımı da galibiyetle ayrıldı


FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 2021-2022 sezonunda beşinci hafta, geçen pazartesi, salı ve çarşamba günleri oynanan sekiz maçla sona erdi. Temsilcilerimiz Beşiktaş Icrypex ve Darüşşafaka, haftayı galibiyetle kapattı.

Darüşşafaka’dan grupta ilk galibiyet

Takımda çıkan koronavirüs vakaları nedeniyle bir maçı ertelenen Darüşşafaka, G Grubu’ndaki ikinci maçında Happy Casa Brindisi’yi evinde 82-76 mağlup ederek BCL’de ilk galibiyetini aldı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Darüşşafaka’da Gabriel Olaseni pota altını domine ederek 21 sayı bulurken Troy Caupain 18 sayı, 6 ribaund ile takım arkadaşına eşlik etti.

Gabe Olaseni sahayı koşuyor:

Beşiktaş Icrypex iki uzatma sonunda güldü

İstanbul’da ikinci galibiyet, Rytas Vilnius’u Akatlar Spor Salonu’nda iki uzatma sonucu 82-79 mağlup eden Beşiktaş Icrypex’ten geldi. Beşiktaş’ta Dedric Lawson 17 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile toplamda 28 verimlilik puanı üretti.

Akatlar’da maç sonu kutlaması:

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde beşinci haftanın ardından Darüşşafaka’nın yer aldığı G Grubu ve Beşiktaş Icrypex’in yer aldığı H Grubu’nda oluşan puan durumu şöyle:

BCL’nin altıncı haftasında sekiz karşılaşma oynanacak. Galatasaray NEF 9 Kasım Salı günü saat 20.00’de Igokea’yı, Tofaş 10 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de SIG Strasbourg’u ağırlarken Pınar Karşıyaka, 9 Kasım Salı günü 23.00’te BAXI Manresa’ya konuk olacak.

7DAYS EuroCup’ta sezonun ilk ikide ikisi

2021-2022 sezonunun üçüncü haftası geride kalan 7DAYS EuroCup’ta B Grubu’nda mücadele eden Frutti Extra Bursaspor, evinde Slovenya temsilcisi Cedevita Olimpija Ljubljana’yı 93-84 mağlup etti. Sakatlıklarla mücadele eden Bursaspor da, Darüşşafaka gibi, oyun kurucu ve pivotunun performansıyla üst üste ikinci galibiyetine uzandı. Allerik Freeman 22 sayı, Kevarrius Hayes 21 sayı – 11 ribaund ile yıldızlaştı.

Frutti Extra Bursaspor –  Cedevita Olimpija Ljubljana karşılaşmasının özeti:

Türk Telekom rakibini rahat geçti

A Grubu’nda yer alan Türk Telekom, Ankara’da Polonya temsilcisi Slask Wroclaw’ı 89-73 mağlup etti. Aaron Harrison’ın potansiyelini 25 sayıyla gösterdiği maçta Aubrey Dawkins – JaJuan Johnson toplam 34 sayıyla, Alex Perez 10 asistle skoru taşıyan diğer isimler oldu. Türk Telekom bu sonuçla ikinci galibiyetini elde etti.

Türk Telekom – Slask Wroclaw karşılaşmasının özeti:

7DAYS EuroCup’ta üçüncü haftanın ardından A ve B Grubu’nda sıralamalar:

EuroCup’ın dördüncü haftasında 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.00’te Türk Telekom Joventut Badalona’ya, Frutti Extra Bursaspor 20.30’da Promitheas Patras’a konuk olacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.