Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 Kasım’da Anıtkabir’e ziyaretçi akını: “Atatürk varsa biz de varız”

Haber: Okan Yücel Kamera-Kurgu: Furkan Erdem

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanında anılıyor. Başkent Ankara’da da Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir, bugün ziyaretçi akınına uğradı. Medyascope’a konuşan ziyaretçiler, “Atatürk olmadan hiçbir şey olmaz, Atatürk varsa biz de varız” dediler.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde, Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Anıtkabir’de sabah saatlerinde resmi tören yapıldı. Törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı kabine üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

Anıtkabir’deki tören saat 08.45’de Aslanlı Yol’da başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı ve beyaz karanfillerin yer aldığı ay yıldızlı çelengi mozoleye bıraktı. Atatürk’ün vefat ettiği saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz cumhuriyetimizi dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz”

Sonrasında Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, zatıalinizi, vefatınızın 83. seneyi devriyesinde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz cumhuriyetimizi, müstevlilerin emellerine dahil olan bedhahlara rağmen büyütmeye, kalkındırmaya, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi başta olmak üzere her alanda elde ettiğimiz tarihi başarılarla 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin bekasına, necip milletimizin birliğine, dirliğine ve kadim değerlerine kastedilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Anıtkabir’e gelen ziyaretçiler: “Atatürk varsa biz de varız”

Başkent Ankara’da da saat 09.05’i gösterdiği anda herkes saygı duruşuna geçti. Arabayla yoldan geçenler arabaları durdurup aşağı indi, sirenler çaldı. Metroda da Atatürk’ü anan ses kayıtları dinletildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Resmi törenin ardından saat 09.45’te Anıtkabir ziyaretçilere açıldı. Ziyaretçiler, Aslanlı Yol’dan ilerleyerek ve müzeyi gezerek, mozolenin bulunduğu alana girdi. Medyascope’un konuştuğu ziyaretçiler, “Atatürk olmadan hiçbir şey olmaz, Atatürk varsa biz de varız. Türkiye Cumhuriyeti’ni bize armağan ettiği için binlerce teşekkür ediyoruz. Atatürk bu ülkenin ortak değeri. Ona haksızlık yapan da kendine yapar” ifadelerini kullandılar. 

Bu yıl şu ana kadar bir buçuk milyondan fazla insan Anıtkabir’i ziyaret etti

Geçtiğimiz yıllarda kasım ayında milyonu aşkın ziyaretçi Anıtkabir’i ziyaret ederken geçen sene salgın nedeniyle ziyaretçi sayısı düşmüştü. 2020 yılında Anıtkabir’e 42 bin 138’i yabancı toplam bir milyon 72 bin ziyaretçi gelmişti. Bu sene ise kasım ayına kadar 46 bin 293’ü yabancı toplam bir milyon 572 bin kişi Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir bu akşam saat 21.00’e kadar ziyarete açık olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.