Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

32. Ankara Film Festivali’nde ödülleri “Anadolu Leoparı” filmi topladı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlediği 32. Ankara Film Festivali’nin heyecanla beklenen ödülleri sahiplerini buldu. CerModern’de yapılan ve sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün üstlendiği geceden “Anadolu Leoparı” filmi dört ödülle ayrıldı.

“Bekleyiş” ile En İyi Belgesel Film Ödülü’nü kazanan Aslı Akdağ, “Bunu kadınlarla ilgili bir durumun anlaşılması için yaptım. Takdir almış olması benim için büyük mutluluktu” dedi. Törende İstanbul Sözleşmesi, kadın ve LGBTİ+ haklarına vurgu yapılmasına ilişkin sorumuzu yanıtlayan Akdağ, “Herhangi bir hikaye insanlara geçmez, gerçekten bir derdinizin olması lazım. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz toplumda da yaşadığımız olayların etkisiyle bunun böyle olması çok doğal, daha iyi olması lazım bir şeylerin artık” diye konuştu.

Haber: Senem Büyüktanır

Kamera-Kurgu: Furkan Erdem

“Ankara’nın sosyal havasını çok sevdim”

Medyascope’a konuşan sanatçılardan en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Uğur Polat, “Filmimiz Ankara’da çekildi ve bir Ankara hikayesi. Filmimizde çalışan hemen herkes Ankaralı, Ankara’da evimizde ödül aldığımız için çok mutluyuz” dedi. Kısa Film jürisinde yer alan yönetmen Müfit Can Saçıntı, “Bugüne kadar gördüğüm en iyi ödül töreniydi çünkü herkes çok kısa konuştu. Filmler de birbirinden şahaneydi, keşke 20 ödül vermek imkanımız olsaydı. Ankara’nın sosyal havasını, festival havasını çok sevdim. Seneye hiçbir görevim olmasa bile kendi imkanlarımla Ankara Film Festivali’ne geleceğim ve Ankara’da bir hafta daha geçireceğim” diye konuştu.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü Emre Kayiş’in “Anadolu Leoparı” filmine verilirken; En İyi Yönetmen Ödülü “Çatlak” filmiyle Fikret Reyhan’a, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü ise Çağıl Bocut’un yazıp yönettiği “Sardunya” filmine verildi. Aslı Akdağ imzalı “Bekleyiş” En İyi Belgesel, Can Merdan Doğan’ın yönettiği “Stiletto” da En İyi Kısa Film seçildi.

“Hayat devam ettikçe festivaller yaşayacak”

Festival adına kapanış konuşması yapan Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol şöyle konuştu: “Dünya savaşları, göçler, salgınlar, televizyonun icadı, video, CD, DVD ve korsan çılgınlıklarıyla baş eden sanat etkinliklerinin pandemiyi de başarıyla atlatacağına inandık. İşte bu festivalleri, insanların artık arkadaşlarını özlediğini, filmleri, tiyatro oyunlarını, konserleri hep birlikte izlemek istediklerine tanık olduk. Özellikle elinden cep telefonunu düşürmeyen ve artık salonlara gitmeyeceği öngörülen Z kuşağının bu festivalde salonları doldurduğunu gördük. Dolu dolu salonları gördükten sonra artık festivaller, sinema, tiyatro ve konser salonlarının ‘hayat devam ettikçe’ yaşayacaklarına inanıyoruz.”

En İyi Film “Anadolu Leoparı”

10 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Film Yarışması’nın akademisyen ve medya sanatçısı Andreas Treske, sanat yönetmeni Meral Efe Yurtseven, oyuncu Selen Uçer, yönetmen Seren Yüce ile yazar ve yönetmen Vecdi Sayar’dan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Jürisi, “Tarifi güç bir olguyu, zamanın dışına itilmişliği, yalnızlaşmayı, yıkıcı dönüşümün benliği anlamsızlaştırmasını incelikle anlatabilme ve doğanın yitimini kurduğu güçlü metaforla nazikçe birleştirebilme becerisinden dolayı,” “Anadolu Leoparı” filmini En İyi Film seçti. 50 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü’nü kazanan Emre Kayiş’in yönettiği “Anadolu Leoparı” filmindeki performansıyla Uğur Polat En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne, İpek Türktan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Anadolu Leoparı filmi aynı zamanda Nick Cooke’a da En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazandırarak geceden dört ödülle ayrıldı.

                                                 ÖDÜLLER 

Ulusal Uzun Film Yarışması

En İyi Film Ödülü

Anadolu Leoparı – Emre Kayiş

Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü

Sardunya – Çağıl Bocut

En İyi Yönetmen Ödülü

Fikret Reyhan – Çatlak

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü

Barış Bıçakçı, Tufan Taştan – Sen Ben Lenin

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

İpek Türktan – Anadolu Leoparı

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Uğur Polat – Anadolu Leoparı

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü

Güliz Gençoğlu – Lacivert Gece

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü

Ekin Koç – Okul Tıraşı

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü

Armen Ghazaryan – Gölgeler İçinde

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü

Nick Cooke – Anadolu Leoparı

En İyi Kurgu Ödülü

Sercan Sezgin, Ferit Karahan, Hayedeh Safiyari – Okul Tıraşı

En İyi Özgün Müzik Ödülü

Greg Dombrowski – Gölgeler İçinde

SİYAD En İyi Film Ödülü

Çatlak – Fikret Reyhan

Ulusal Belgesel Film Yarışması

En İyi Belgesel Film Ödülü

Bekleyiş – Aslı Akdağ

Ulusal Kısa Film Yarışması

En İyi Kısa Film Ödülü

Stiletto – Can Merdan Doğan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.