Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti – Kılıçdaroğlu: “Ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini ve ülkeyi aydınlığa nasıl kavuşturacağımızı içeride anlattık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün (15 Kasım), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini ve ülkeyi aydınlığa nasıl kavuşturacağımızı içeride anlattık dedi.

Kamera-kurgu: Furkan Erdem

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP genel başkan yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak eşlik etti. Saat 17.00’de başlayan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Ziyaretin ardından Hisarcıklıoğlu Kemal Kılıçdaroğlu’nu uğurlarken CHP lideri, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Alın teri döken, ihracat yapan, iç piyasaya mal üreten kimse kendini yalnız hissetmesin”

“Üretim yapan, alın teri döken, ihracat yapan, iç piyasaya mal üreten; ne sanayicisi, ne tüccarı, ne esnafı, hiç kimse kendini yalnız hissetmesin. Geliş amacımızın öznesi bu. Bu ülkenin üretimle, alın teriyle büyüyeceğini ve kazanacağını biliyoruz. Eğer bunu yapabilirsek Türkiye’yi hızla büyütebiliriz” diyen Kılıçdaroğlu, bu kesimin haklarını savunmak ve önlerindeki engelleri kaldırmak için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini söyledi.

 “’Ne kadar çok fakir olursa o kadar çok ihracat yapacağız ve buradan gelir elde edeceğiz’ diye bir düşünceyle karşı karşıyayız”

İktidara geldiklerinde işletme dostu mevzuatı mutlaka hayata geçireceklerini belirten CHP lideri, “Ülkeyi fakirleştirip ‘İhracat yapacağım’ diye inatlaşma içine giren bir anlayışla karşı karşıyayız. ‘Ne kadar çok fakir olursa o kadar çok ihracat yapacağız ve buradan gelir elde edeceğiz’ diye akla mantığa sığmayan bir abesle ve düşünceyle karşı karşıyayız. Bu düşünceyi asla doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

“Türk Lirası’nın dolar karşısında nasıl eridiği belli”

Türkiye fakirleştiğinde iç piyasa talebinin de daralacağını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin de bu olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız gerçekten. Ekonominin kitabı yazılmış. Şahane kitaplar yazılmış. Türkiye’nin uluslararası piyasalarda itibar kazanmasını, saygınlık kazanmasını istiyorsak her alanda üretim ve güçlü bir sosyal devlet inşa etmek zorundayız. Bu zırvalıklarla, saçmalıklarla, ‘Ben işte ekonomiyi çok iyi biliyorum, bu işin kitabını yazdım’ diyerek olmaz. Kitabını yazdığının nasıl olduğu belli. Türk Lirası’nın dolar karşısında nasıl eridiği de belli.”

“Ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini, ülkeyi aydınlığa nasıl kavuşturacağımızı içeride anlattık”

Üretene, alın teri dökene, istihdam yaratana her zaman saygı duyduklarını da belirten Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu zırvalıklara ve saçmalıklara asla itibar etmesinler. Bizi sabırla dinlesinler. Ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini, nasıl mücadele edeceğimizi, ülkeyi aydınlığa nasıl kavuşturacağımızı içeride anlattık, bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.