Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor – Özcan Oğuz isimli erkek birlikte olduğu Sahra Gizem Aksu’yu katletti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Sahra Gizem Aksu, imam nikahıyla birlikte yaşadığı erkek Özcan Oğuz tarafından 16 Kasım’da arabayla ezilerek katledildi. Sahra Gizem Aksu’yu aracıyla ezdikten sonra olay yerinden kaçan Özcan Oğuz’un kimliği, bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi ile tespit edildi. Oğuz tutuklandı. 

Sahra Gizem Aksu (46), 16 Kasım’da Fethiye-Antalya karayolu üzerindeki yan yolda bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. 

Polis, Aksu’ya otomobil ile çarptıktan sonra kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Aksu’yu imam nikahıyla birlikte yaşadığı Özcan Oğuz’un otomobille çarptığı, Aksu’yu yaklaşık 80 metre kadar sürüklediği ve olay yerinden kaçtığı tespit edildi.

Olay sırasında Özcan Oğuz’un yanında arkadaşı F.T.’nin de olduğu belirlendi. 

Özcan Oğuz

Medyascope’a konuşan Özcan Oğuz’un komşusu, Oğuz’un İzmir’de yaşayan bir kadınla resmi olarak evli olduğunu ve iki çocukları bulunduğunu anlattı. Oğuz’un evli olduğu kadına da şiddet uyguladığını, aldattığını ve ölümle tehdit ettiğini iddia etti.

Oğuz’un bir süre önce Fethiye’ye taşındığını ve Sahra Gizem Aksu ile imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladığını anlatan komşusu, Oğuz’un madde bağımlısı olduğunu, sürekli çevresinden ve tefecilerden borç aldığını, borçlarını ödemediğini ileri sürdü.

İddiaya göre Oğuz, Aksu’dan da 50 bin lira borç aldı. Olay günü Aksu verdiği parayı geri isteyince tartışma çıktı. Tartışma sırasında Aksu’nun peşinden evden çıkan Oğuz, Aksu’yu arabasıyla ezerek katletti. 

Özcan Oğuz ve yanında bulunan F.T gözaltına alındı. Oğuz tutuklanırken, F.T ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Sahra Gizem Aksu, 17 Kasım’da Muğla’nın Fethiye ilçesinde toprağa verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.