Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usta şair Enver Gökçe ödül töreni ile anıldı – Nihat Behram: ”Zalime, zulme teslim olmamak, budur Enver Gökçe’nin mirası”

Usta şair Enver Gökçe, Ankara’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile anıldı. Programda şair Mevlüt Asar’a ‘Enver Gökçe Toplumcu Gerçekçi 2021 Şiir Ödülü’, şair Sabahattin Yalkın’a ise ‘2021 Onur Ödülü’nün verilmesi uygun görüldü. Törene mesaj gönderen şair Nihat Behram, “Enver Gökçe şairlerin hasıdır. Anısı kalbimizde alkış yuvasıdır” dedi.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Ankara’nın ev sahipliğinde saat 14.00’te başlayan program kapsamında, Hasan Hüseyin Yalvaç’ın “Zulme Karşı Direnen Şair Enver Gökçe”, Avukat Yalçın Duman’ın “Enver Gökçe Şiirinde Toplumcu Gerçekçilik ve Anadolu Türkülerinin Etkisi” ve Metin Turan’ın “Türkiye’ye Bir Gökyüzü: Enver Gökçe” başlıklı söyleşiler yapıldı. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer’in “Omuzumdaki Dost Eli” isimli sinevizyon gösterisinin de yer aldığı anma ve ödül töreni etkinliğinde, Grup Günyüzü, Enver Gökçe şarkılarını ve şiirlerini seslendirdi.

Şair Nihat Behram, anma ve ödül törenine gönderdiği mesajda şunları söyledi:

“Hayatını halkın emaneti saydı kendine. Ömrünün hiçbir anında o emanete ihanetin izi yoktur. Ömür boyu zalimlerce yoklukla, yoksullukla, nankörlükle, yalnızlıkla dişlendi çelmelendi. İtildi, kakıldı, tekmelendi, zincirlendi, dipçiklendi ama asla boyun eğmedi, teslim olmadı. Tam tersi dişe diş direndi, Zalime zulme teslim olmamak. Budur Enver Gökçe’nin mirası. Bu miras aynı zamanda onun bize vasiyetidir. Mazlumun, mahzunun, masumun sesi nefesi halkın has şairi olmak budur. Şan olsun ona. Şan olsun Enver Gökçe’nin yoldaşlarına. Enver Gökçe şairlerin hasıdır. Anısı kalbimizde alkış yuvasıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.