Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı’ndan Bolu Belediyesi’nin yabancılarla ilgili kararına soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Meclisi’nin yabancılar için su ücret tarifesinin dolar kuru üzerinden uygulanması ve yabancılardan 100 bin lira nikah ücretli alınması kararına ilişkin soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, yabancılara yönelik uygulamaları nedeniyle Bolu Belediyesi hakkında Anayasa’nın 10. maddesinde yer alan “kanun önünde eşitlik”, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun 3. ve 5. maddelerindeki “eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı”, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 122. maddesinde yer alan “nefret ve ayırımcılık”, 216. maddesindeki “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile 257. maddesindeki “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma başlattı.

Tanju Özcan: “Irkçılık yapmıyoruz, faşist asla değiliz, sığınmacı kardeşlerim buyursunlar Şam’a”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ayrımcılık eleştirileriyle ilgili bugün (23 Kasım) yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: “Biz ırkçılık yapmıyoruz. Faşist asla değiliz. Ben Türk milletinin menfaatlerini korumaya söz vermiş bir kişiyim. Seçilmiş bir insanım. Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Eğer oldularsa Şam’da su daha ucuz, buyursunlar. Nikah ücretleri de Şam’da ucuz. Şam Belediyesi nikah da kıymıyor. Orada hocalar kıyıyor. Dolayısıyla illa Bolu’da evlenmek zorunda değiller. Ben, ‘İki sığınmacının Bolu’ya gelip Bolu’ya yerleşmelerini istemiyorum’ dedim. Sığınmacı arkadaşlarımız Bolu’yu beğenmiyorlarsa buyursunlar ülkelerinde daha ucuza hizmet alıyorlarsa veya onları bağrına basmak isteyen belediye başkanı varsa onları şehrine davet etsin. Orada daha ucuz hizmet alabilsinler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.