Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” ile “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı

Yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına zam yapma girişimi ve mülteciler hakkında söyledikleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” ile “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma başlatıldı. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçen pazartesi günü (26 Temmuz) yaptığı açıklamada ”Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Yani Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak” demişti. 

Özcan’ın bu sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) de tepki gelmişti. Partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, “Tanju Özcan’ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır. Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi parti politikalarımız ile taban tabana zıttır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özcan’ın açıklamalarıyla ilgili harekete geçerek, Özcan hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmaya konu olan suç başlıkları ise “görevi kötüye kullanma” ve “nefret ve ayrımcılık.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.