Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört muhalefet partisinin ekonomi kurmayları bugün TBMM’de bir araya gelecek, DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nin katılımı henüz net değil

Muhalefet partilerinin ekonomiden sorumlu yetkilileri bugün (25 Kasım) saat 17.30’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir araya gelecek. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın Medyascope’a verdiği bilgiye göre Saadet Partisi ve DEVA Partisi yetkililerinin toplantıya katılıp katılmayacakları henüz netleşmedi. 

Türk Lirası’nın (TL) düzenli şekilde değer kaybetmesi ve dolar kurunun hızla yükselmesi sonrası muhalefet partileri arasındaki görüşmeler hızlandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu salı günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, dün ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Toplantıya katılacak isimlerden Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, bugünkü toplantının genel başkanların görüşmeleri sırasında gündeme geldiğini belirtti. 

Görüşmede yer alacak isimler

Bugün Meclis’teki görüşmeye CHP adına parti sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İYİ Parti’yi temsilen Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp katılacak. 

“DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nden henüz yanıt gelmedi”

Görüşme hakkında Medyascope’a bilgi veren Erhan Usta, ekonomideki kötü gidişat nedeniyle bir araya geleceklerini, toplantıların süresi ve kapsamının henüz kesin olmadığını, bugünkü görüşmenin ardından net bir yol haritasının belirleneceğini söyledi. Usta görüşme için şu ana kadar DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nden yanıt gelmediğini de belirtti. 

Görüşmeye katılacak isimlerden Kerim Rota, bugün ilk kez bir araya gelineceğini, ilerleyen aşamada görüşmelerin devam edip etmeyeceğinin ise henüz netleşmediğini aktardı. Demokrat Parti adına görüşmeye katılan Bülent Şahinalp ise aynı zamanda güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerinde de partisini temsil ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.