Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eksik Olan (216): Selçuk Orhan ile “Müderris ve Virtüöz” kitabı üzerine söyleşi

“Müderris ve Virtüöz, 19. yüzyılın ortasından iki hikâyeyi, romantizmle gerçekçiliği birleştirerek iç içe sunuyor. Doğu ile Batı’nın ezeli ayrılığı, Avrupa’yı sarsan ilk devrimler, finans-kapital çekişmeleri, aşkın anlamı, geçmişle geleceğin savaşı, iktidarın çürüyen yüzü, kölelik ve gizli örgütler gibi katmanlarda bugüne seslenen bir tarih kurgusuyla, 19. yüzyıl romanı tadında bir dönem anlatısı.”

Franz Liszt’in sarayda verdiği konser, ulema mensuplarının tartışmaları, 19. yüzyıl Osmanlısı’nda gündelik yaşam…

Eksik Olan’da bu hafta Ömer Çeşit ve Alp Kozanoğlu, yazar Selçuk Orhan’ın Doğan Kitap’tan yayımlanan 19. yüzyılda İstanbul’da geçen ve tarihsel bir panorama sunan yeni kitabı “Müderris ve Virtüöz” üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.