Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (18) – Ali Tansu Turhan ve Burcu Uğuz ile “Diyalog” filmi: “Çağımızda iletişimsizliğin sebebi dinlememek”

Film Çıkışı’nda bu hafta, “Diyalog” filminin yönetmeni Ali Tansu Turhan ve yapımcı-senaristi Burcu Uğuz ile filmi, film için uyguladıkları yapım ve dağıtım modelini konuştuk.

“Diyalog” filmi katmanlardan oluşuyor, filmin içinde çekilen film (iç film), ilişkilerinde zorlu bir süreç yaşayan çifti, üst film ise bu filmin çekimlerine hazırlanan iki başrol oyuncusunun tanışma ve yakınlaşmasını konu ediniyor.

Ali Tansu Turhan ve Burcu Uğuz filmin senaryo aşamasını anlattı

Turhan, filmin ilişkilenmeye, kendini anlatmaya ve birbirini dinlemeye dair olduğunu söyledi. Burcu Uğuz da filmde uyguladıkları yapım modelini anlattı. Uğuz, fon alabilmek için hikayenin bir şekilde fonu dağıtan kurumun istediği hale dönüştüğünü ve bu sebeple Türkiye’den çıkan filmlerin benzer konulara sahip olduğunu söyledi. Uğuz “Diyalog”da, film ekibi ile telif sözleşmesi imzaladıklarını, kazanılan her kuruşun hep birlikte bölüşülebileceğini belirtti.

“Sinema nesli tükenen bir varlık gibi tükenecek”

Ali Tansu Turhan, “Ülkenin ekonomik durumu ortada. Sanat sinemasına dair arz- talep ilişkisi de ortada. Siz bu maliyetleri düşürmez ya da yapım modellerine dair yaratıcı fikirler üretmezseniz sinema gitgide nesli tükenen bir varlık gibi tükenecek” dedi.

Turhan, film için uygulanacak dağıtım modelini şöyle anlattı: “Film her şehirde aynı anda vizyona girmeyecek, bir turneye çıkıp her hafta başka bir şehre gidilerek filmin vizyonu ekip katılımıyla açılacak. Filmden sonra seyirciyle soru-cevap yaparak filmi, yapım ve dağıtım modelini ve neden burada olduğumuzu anlatmayı istedik ve bu plan doğrultusunda bu turneyi kurduk.”

Turnenin Aralık programı şöyle:

3 Aralık Ankara

10 Aralık Antalya

17 Aralık Eskişehir

24 Aralık Mersin 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.