Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da Halk Ekmek önündeki vatandaşlar ekonomiyi yorumladı: “100 bakan da gelse bir şey değişmez, aklı başında biri yok orada”

Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyruğun kamuoyuna yansımasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş., artan talebi karşılamak için mobil fırınları, kuyrukların yoğun olduğu ilçelere gönderdi. Ankara’nın Mamak ilçesinde Medyascope’un konuştuğu bazı vatandaşlar Halk Ekmek ürünlerine olan ilginin halkın yoksullaşmasından kaynaklandığını belirtirken, bazı vatandaşlar ise ekonominin gidişatından memnun olduklarını söyledi.

Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Bir milyondan fazla ekmek üretiliyor

Ankara Halk Ekmek görevlilerinin verdiği bilgiye göre bir günde bir milyondan fazla ekmek üretilirken bu ekmeklerin bir kısmı mobil araçlar vasıtasıyla başkent halkına ulaştırılıyor. Un stoklarının yıl sonuna kadar yeteceğini söyleyen görevliler, bu süre içinde ekmeklerin bir lira 25 kuruştan satılmaya devam edeceğini belirtti.

“Emekli olduğumda 600 dolar emekli maaşım vardı, şimdi 250 dolar”

Medyascope’un konuştuğu vatandaşlar ise Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyrukların azaldığını belirtseler de Halk Ekmek ürünlerine yönelik ilginin asıl sebebinin vatandaşların yoksullaşması olduğunu söyledi. Halkın alım gücünün giderek düştüğünü belirten bir vatandaş, “1995 sonunda emekli oldum, 600 dolar emekli maaşım vardı. Şimdi 250 dolar” dedi.

“100 bakan da gelse bir şey değişmez, aklı başında biri yok orada”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın dün gece saatlerinde görevden alınması hakkında görüşlerini paylaşan bir başka vatandaş ise “100 bakan da gelse bir şey değişmez, aklı başında biri yok orada. Yoksulluk giderek artıyor. İstedikleri kadar bakan değiştirsinler, önemli olan cebimize giren para” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.