Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Alevi davalarında Türkiye’nin yaptıklarını yetersiz buldu” – Doğan Bermek ile söyleşi

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 30 Kasım-2 Aralık günlerinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasına dair bir toplantı yaptı. AİHM’in Türkiye aleyhine ihlal kararı verdiği davaların icra süreci de bu toplantıda değerlendirildi. Selahattin Demirtaş davası, Osman Kavala davası ve Alevi davaları Türkiye ile ilgili değerlendirilen hususlardı. Alevi davalarının icra süreçlerine dair verilen Bakanlar Komitesi kararlarını Alevi Düşünce Ocağı (ADO) ve Anadolu Din ve İnançlar Platformu kurucularından Doğan Bermek değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.