Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te Süleyman Soylu gerilimi – HDP’li Meral Danış Beştaş ile söyleşi: “Kendisi güvenlikten sorumlu ama güvenliği tehdit ediyor”

Meclis’te dün (8 Aralık) İçisleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken tansiyon hiç düşmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İYİ Parti, CHP ve HDP milletvekilleri arasında başlayan tartışmalar yumruklu kavgaya dönüştü. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis kürsüsünden Soylu’nun kendisini tehdit ettiğini söyledi. Bütçe görüşmelerinde dün yaşanan tartışmaları ve tehdit konusunu HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile konuştuk.

HDP’li Beştaş, İçişleri Bakanı Soylu için, “Güvenlikten sorumlu ama güvenliği tehdit eden bir bakan” dedi. Soylu hakkındaki iddialara dikkat çeken Beştaş, “HDP ve bize yönelik saldırılarla kendini yaşatmaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Soylu hakkındaki iddialarına da değinen Beştaş, Soylu için “Yolun sonuna geldi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.