Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: “Bu seçim rejimin oylanacağı bir seçimdir, güçlü bir demokrasi ittifakı her şeyden önemli”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP’nin geçen hafta sonu düzenlenen İstanbul il kongresini ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Medyascope muhabiri Ferit Aslan‘a cezaevinden avukatları aracılığıyla verdiği söyleşideki açıklamalarını değerlendirdi.

Oluç, Medyascope yayınında yaklaşmakta olan seçimin sıradan ve basit bir seçim olmadığını vurgulayarak, “Bu seçim rejimin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen sistemin oylanacağı bir seçimdir. Yeni dönemde güçlü bir demokrasi ittifakı her şeyden önemlidir” dedi.

“Türkiye bu iktidarı daha fazla taşıyamaz”

Demirtaş’ın Medyascope’a verdiği söyleşideki, “Türkiye’de değişim başladı. Geleceğin Türkiye’sinde AKP-MHP yoktur, bitmiştir onlar. Şimdi artık, yeniyi inşa etmek için demokrasi güçlerinin en geniş birlikteliğinin zamanıdır” sözlerini de değerlendiren Oluç, şunları söyledi:

“Türkiye’de, bir değişim rüzgârı, değişim dalgası giderek artmaktadır. Türkiye, bu iktidarı daha fazla taşıyamaz. Türkiye çoklu bir krizle karşı karşıyadır. Ekonomik kriz, hukuk krizi, adalet krizi… İç siyaset, dış siyaset krizi. Dolar kuru tutulamaz durumdadır. Türkiye bir değişimin eşiğine hızla yaklaşmaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.