Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen yeni siyaset arayışında: “Siyaset amaç değil, araç olmalı, siyaset kendini iyileştirmeden ülkeyi iyileştiremez”

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) istifa eden eski Kars milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, neden istifa ettiğini, yeni siyaset anlayışı ve arayışını Medyascope yayınında anlattı. “Siyaset yeniden yapılanmazsa, bu toplumsal bir felakete dönüşecek” diyen Bilgen, siyaseti bir amaç değil, araç olarak gördüğünü söyledi.

Toplumsal sorunların çözümünde siyaset risk almalı” diyen Bilgen, siyasetin neden tıkandığını ve neden yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu şöyle anlattı:

“Siyaset iki nedenle tıkandı. Birincisi, siyasetin güven bunalımı yaşıyor olması. İkincisi de kutuplaşma siyaseti. Gerilimle siyasetin birbirini beslediğini düşünüyorum. Siyaset kendini iyileştirmeden, ülkeyi iyileştiremez.”

Başlattıkları hareketin siyasi partiye dönüşüp dönüşmeyeceği ve ilk seçimlere katılıp katılmayacağı konusunda ise Bilgen, “Farklı bir söz inşa ederek halk, partisini kurar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.