Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Bu iktidarın Türkiye’nin başından hemen düşürülmesi gerekiyor, bunun yolu da seçimdir”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, iktidarın uyguladığı programın halkla, yoksulla bir ilgisinin olmadığını, toplumun yüzde 1’ini oluşturan sermaye güçlerini mutlu etme amacı taşıdığını belirterek, “AKP, ‘Yüzde 1’lik kesimi beslediğim sürece iktidarda kalırım’ anlayışında. AKP zengin dostu, yoksulun ve halkın düşmanı. Bu iktidarın, Türkiye’nin tepesinden hemen düşürülmesi gerekiyor ve bunun da yolu seçimdir, hemen seçimdir” dedi.

Medyascope yayınında konuşan ve güncel ekonomik, siyasi gelişmeleri değerlendiren Baş, Avrupa’da asgari ücretle çalışan ve yaşayan kesimin toplumun ancak yüzde 5’ini oluşturduğunu, Türkiye’de ise asgari ücretle yaşayan, çalışanların nüfusun yüzde 52’sini oluşturduğunu vurguladı:

“Bu da demektir ki yoksullaşıyoruz. Asgari ücret rakamı, iktidarın Türkiye’deki ekonomik krizi zımnen kabulüdür. Asgari ücrete TÜİK’in açıkladığı yüzde 21 enflasyon rakamına rağmen yüzde 50 zam yapmak, gerçek enflasyonun bu olduğunu kabul etmek anlamına gelir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini, “Tek akıllı kişi benim” diye gördüğünü vurgulayan Baş, “Yüzde 50+1’in anlamını kavrayamadı, sonra gördü ki bu mümkün değil, bu kez ittifakların yolunu açtı ve kendisi dışındaki kesimin, muhaliflerin ittifak yapamayacağını sandı. Yüzde 50+1, Erdoğan’ın ayağına dolandı” dedi.

Cumhur İttifakı’nın karşısında Millet İttifakı’nın olduğunu ama bunların dışında üçüncü bir ittifakın mümkün olduğunu anlatan Baş, üçüncü ittifakta kimlerin yer alması gerektiği konusunda da şunları söyledi:

“Cumhur ve Millet ittifaklarının kendisini temsil etmediğini düşünen tüm kesimleri buraya çağırıyoruz. Bugün, hemen geniş bir ittifak oluşmalı, sadece siyasi partiler değil, tüm demokratik kitle örgütleri, sendikalar yer almalıdır. Seçimden sonra üçüncü ittifak halkın sesi olmalıdır. Seçimde geç bile kalınmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.