Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (20): Altın Portakal’da En İyi Kısa Film Ödülü’nü alan “Siz Biraz Uzak Kaldınız” filmi üzerine söyleşi: “Kendi önyargılarımızla yüzleşmemiz gerekiyor”

Film Çıkışı’nda bu hafta yönetmen Elif Refiğ ve senarist Murat Mahmutyazıcıoğlu ile 58. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü’nü alan “Siz Biraz Uzak Kaldınız” filmini konuştuk.

Film, iki kadın ve bir adamın üzerinden toplumsal ayrışmaları ve önyargıları konu ediniyor. Filmin senaryosu “İşte Böyle Güzelim” adlı, içinde kadın hikayelerini barındıran bir kitaptan uyarlama.

Aynı zamanda tiyatro oyunu yazarı olan Mahmutyazıcıoğlu, tiyatro yazarlığındaki deneyimlerinin filmin senaryosunda nasıl katkısı olduğunu programda anlattı. Elif Refiğ ise “Siz Biraz Uzak Kaldınız” filminin yapım ve yönetim aşamasını aktardı.

Mahmutyazıcıoğlu, “Filmin konusu güncel ve güncel olmaya devam edecek. Bizim kendi önyargılarımızla yüzleşmemiz gerekiyor. Çok uzun olmayan bir zaman sonra bütün bu önyargılardan bir kuşak arınmış olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.