Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’ye özel teftişe partilerin İstanbul il başkanları ve belediye meclis üyelerinden tepki: “İçişleri Bakanı önce mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklasın”

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işe alınan bazı çalışanların “terör örgütleriyle iltisaklı” olduğu yönünde ihbar, şikâyet ve tespitler üzerine özel teftiş başlatıldığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iddialara bugün (27 Aralık) cevap verdi. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız ve İBB CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı, teftişe konu olan iddiaları Medyascope’a değerlendirdi. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu: “Terörist dedikleri insanları biliyor ama tutuklamıyorlar”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu iddialara ilişkin, “Önüne geleni terörist ilan eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Varsa suç veya suçlu İçişleri Bakanlığı, yargı gereğini yapar. Bu nasıl bir hükümet ki terörist dedikleri insanları biliyor ama tutuklamıyor. Algı yaratarak insanları karalama devri yakında sona erecek. En son tescilli teröristlerin mektubunu okutuyor, devlet televizyonlarında konuşturuyor, Habur’da çadır mahkemelerinde ağırlıyorlardı. Terörist arıyorlarsa önce oralara bir baksınlar” dedi.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin: “İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye başlattığı inceleme tam bir akıl tutulması”

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den “10 bin dolar alan siyasetçi” iddialarını hatırlattı ve şöyle devam etti: “İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye başlattığı inceleme tam bir akıl tutulması. Siyasi rekabet hırsı yöneticileri hukuk çizgisinden uzaklaştırmamalı. Hukuk devletinde siyasi rekabetler hukuk sınırı içinde kalmalı. Seçimle gelen seçimle gider. Seçim sonuçlarına da herkes saygı duymalı. Eğer İçişleri Bakanı görevini doğru şekilde yapmak istiyorsa kendisinin ortaya attığı mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklasın ve bu konuda gereğini yapsın. Yine kendisiyle fotoğraf çektirdikten sonra on binlerce insanın mağduriyetine yol açan ‘Thodex vurguncuları’ konusunu aydınlatsın. İçişleri Bakanı en iyi bildiği işi yapıyor, sürekli geriyor. Sayın Soylu’ya gerçek görevini hatırlatıyor, onu gerçekten İçişleri Bakanlığı yapmaya davet ediyorum.”

DEVA Partisi İl Başkanı Erol: “Sözü edilen iddiaların ispata muhtaç olduğunu düşünüyoruz”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol ise şunları söyledi: 

“İçişleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanlarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu’ açıklamalarını endişeyle takip ediyoruz. Bu açıklamalarda sözü edilen iddiaların ispata muhtaç olduğunu düşünüyoruz. Maalesef yakın geçmişte ve bugünde iddiadan öteye geçmeyen, ispat edilemeyen birçok sürece şahit olduğumuzdan, bugün gündemdeki konuyla ilgili de yaşanan muğlaklık bizi endişeye sevk etmektedir. Bir hukuk devletinde bu iddiaların tespit edilmesi ve gereğinin yapılması için gerekli süreçler kolayca işlerken, bizde ne yazık ki bu süreçler işletilememektedir. Terör sorunu, ülkemizde binlerce cana mal olmuş, yıllardır toplumun her kesimini etkileyen bir sorundur. Böyle bir sorunla mücadelede toplumun birlikte hareket etmesi şarttır. Merkezi idare ve yerel yönetimler, terörle mücadele söz konusu olduğunda hükümet/muhalefet ayrımını bir kenara bırakmalıdır. İspat olmadan kişileri ve topluca bir kurumu töhmet altında bırakmak, sorunu çözmekten ziyade sorunun şekil değiştirmesine, siyasi malzeme haline gelmesine sebep olacaktır. Her kesim ve her kurumu bunun sorumluluğunu hissederek davranmaya davet ediyoruz.” 

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Yıldız: “Millet İttifakı’nın yerel yönetimde başarısı arttıkça bu konuların gündeme getirilmesi düşündürücü

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Millet İttifakı’nın güçlendiğini vurgulayarak, “Devleti ciddiyete davet ediyorum. Yıllardır aramızda yaşayan bu vatandaşların İBB’ye girmeden önce soruşturulmamış, haklarında yasal süreç başlatılmamış olması, Millet İttifakı’nın yerel yönetimde başarısı arttıkça bu konuların ancak gündeme getirilmesi düşündürücü” dedi.

İBB CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı: “İçişleri Bakanı’nın iddiaları hakkında Adalet Bakanı ne düşünüyor, çok merak ediyorum” 

İBB CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı, “Sayın İçişleri Bakanı, AKP’ye yakın zamanda oy oranı olarak en çok zarar veren bakandır. Ben bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum, bize çok destek oluyor. İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli bakanlığıdır. Ancak Soylu’nun son bir senedeki performansı ortadadır. Mafya liderleri ile uyuşturucu ticaretinde adı geçen insanlar ile ilişkileri ortadadır. Şimdi ise kendine çıkış yolu bulacak şekilde Sayın Ekrem İmamoğlu ile karşılıklı çatışma profili yaratarak, Sayın Cumhurbaşkanı’na nasıl yaranırım süreci içinde” diye konuştu.

İşe girişte alınan adli sicil kaydı belgesine dikkat çeken Kösedağı, İBB’de işe alınan kişilerin Adalet Bakanlığı’ndan temiz kağıdı olduğunu söyledi ve “İçişleri Bakanı’nın bu iddiaları hakkında Adalet Bakanı ne düşünüyor, çok merak ediyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.