Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den CHP’ye ziyaret: “Toplumu heyecanlandıracak en büyük söz, toplumsal barışı birlikte kuracağımız sözüdür”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bugün (28 Aralık) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından genel başkanlar ortak açıklamalarda bulunurken basın mensuplarından soru alınmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye’nin beraber olmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, heyetlerin ülkedeki sorunları konuştuklarını ve siyasi partiler arasındaki görüşmelerin değerli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin beraber olmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var. Her görüş bizim için önemlidir” dedi.

Pervin Buldan: “Erken seçim ile yeni bir anlayış ve yönetim göreceğiz”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise heyetler arasındaki görüşmede geçiş döneminde yapılması gerekenleri konuştuklarını belirtirken, “Bir kriz süreci yaşıyoruz. Bugün Roboski katliamının da 10. yıldönümü. Bu katliamın gerçek failleri henüz ortaya çıkmadı ve yargılanmadı. Türkiye’nin yeni bir anlayışa ve yönetime ihtiyacı var. Erken seçim ile bunu mutlaka göreceğiz. TBMM’ye vereceğimiz ortak önerge ile erken seçim talebini gündeme getirme teklifimizi de sayın genel başkana sunduk. Kendi aralarında istişare edip bize bu konudaki görüşlerini bildirecekler. Ziyaretlerimiz mutlaka devam edecek” diye konuştu.

Mithat Sancar: “Toplumu heyecanlandırabilecek en büyük söz, toplumsal barışı birlikte kuracağımız sözüdür”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise demokrasinin her alanda yok edildiğini ve muhalefet partilerinin, bunu canlandırmanın yollarını bulması gerektiğini belirtti. Özellikle seçim güvenliği konusunu bugünden ortak çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Sancar, şöyle devam etti: “Diyalog ile istişare ile toplumsal barışı kurabileceğimizi topluma göstermemiz gerekiyor. Bize göre muhalefetin bütün partilerinin topluma verecekleri en büyük vaat ve toplumu heyecanlandırabilecek en büyük söz, toplumsal barışı birlikte kuracağımız sözüdür. Heyetler arası görüşmeler devam edecek, ihtiyaç duyulması halinde genel başkanlar düzeyinde de tekrar görüşeceğiz.”

HDP’nin parti ziyaretleri sona erdi, görüşmelerin ardından soru alınmadı

HDP’nin geçen hafta başlattığı siyasi parti ziyaretleri CHP görüşmesiyle sona erdi. HDP, 22 Aralık Çarşamba günü Saadet Partisi’ni ziyaret etmişti. Dün Gelecek Partisi’ni ziyaret eden HDP heyeti, bugün ise DEVA Partisi ve CHP ile görüştü. Ziyaretlerin ardından genel başkanlar ortak açıklamalarda bulunurken basın mensuplarından soru alınmadı. Pervin Buldan, bugünkü konuşmasında siyasi parti ziyaretlerinin ilk aşamasını tamamladıklarını ancak bu görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.