Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den DEVA Partisi’ne ziyaret: “Amaç ittifakları tartışmak değil, sorunlar karşısında ortak iradeyi ortaya çıkarmak”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Heyetler arasında yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından parti liderleri baş başa görüştü. Görüşmeden sonra genel başkanlar açıklamalarda bulunurken basın mensuplarından soru alınmadı.

Pervin Buldan: “Erken seçim çağrımızı yineliyoruz”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’nin “felakete sürüklendiğini” savunurken muhalefet partilerini ziyaret etmeyi sürdüreceklerini açıkladı. DEVA Partisi ile ağırlıklı olarak ekonomide yaşanan sorunları konuştuklarını belirten Buldan, “Derin yoksulluğun yaşandığı bu ekonomik krize muhalefet partileri olarak nasıl çare bulabileceğimizi konuştuk. Çarenin erken seçim olduğunu söyledik ve erken seçim çağrımızı yineliyoruz. Yeni ve demokratik bir anlayışa ihtiyaç var” diye konuştu.

Mithat Sancar: “Amaç ittifakları tartışmak değil, sorunlar karşısında ortak iradeyi ortaya çıkarmaktır”

Mithat Sancar da görüşmelerin asıl amacının muhalefet partileri arasındaki istişare ve diyalog mekanizmalarının işlemesini sağlamak olduğunu belirtti. Sancar, şöyle devam etti: “Amaç ittifakları tartışmak değil, amaç sorunlar karşısında ortak iradeyi ortaya çıkaracak mekanizmaları işletmektir. Yıkıcı anlayış karşısında yapıcı yaklaşım en önemli çıkış çaremizdir. Sorumluluklarımızı yerine getirmek noktasında diyaloğun da büyük bir faydası olduğuna inanıyoruz.”

Ali Babacan: “Topyekûn iktidar değişikliği ancak seçimle mümkün”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Türkiye’nin çoklu kriz içinde bulunduğunu belirterek “Kötü yönetim sadece sistem meselesi değil. Topyekûn bir iktidar değişikliği de gerekiyor. Bu da ancak seçimle mümkün. Çok derin bir demokrasi krizinden geçmekteyiz” dedi.

“İlk adım özgürlükler alanında atılmalı”

Ülkenin sorunlarının çözümündeki ilk adımın özgürlükler alanında atılması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Çözümleri kolay görüyoruz. İlk adımı özgürlüklerde başlatmak gerekiyor. İfade özgürlüğünü sağlamak, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri üzerindeki baskının kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.