Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti ve DEVA ekonomi politikalarını açıkladı: Akşener suçladı, Babacan savundu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile İYİ Parti bugün (10 Şubat), İstanbul’da ayrı ayrı düzenledikleri konferanslarda partilerinin ekonomi politikalarını açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisindeki kötü gidişatın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) son yıllarda izlediği politikalar sonucunda değil, AKP iktidarı boyunca sorunlu olduğunu söyledi. Muhabirimiz Sema Kızılarslan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a Akşener’in açıklamalarını sordu. 2002-2007 ve 2009-2011 yılları arasında ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev alan Ali Babacan “Türkiye’nin geçmişte yaşadığı iyi tecrübelerden de kötü tecrübelerden de istifade etmesi lazım” dedi. 

Meral Akşener’den ekonomi açıklaması

İYİ Parti, “İyi Kalkınma Kongresi” kapsamında düzenlediği oturumların ikincisini İstanbul Grand Cevahir Hotel’de düzenledi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Para Politikası ve Finansal İstikrar” ile “Kamu Maliyesi ve Makroekonomik İstikrar” konularında partilerinin vizyonunu açıkladı.

Oturumun açılışında bir konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonominin yalnızca AKP’nin son yıllarında değil, ilk yıllarında da iyi bir başarı hikayesi yazamadığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz ekonomik enkazın tek sebebi, yalnızca son dönemde izlenen politikalarda değil, 2003-2020 arasındaki dönemde yani AKP’nin devri iktidarında, küresel likidite boşluğuna ve düşük faiz ortamına rağmen Türkiye maalesef dikkate değer bir büyüme hikayesi yazamadı” dedi.

Babacan’dan ekonomi açıklaması

DEVA Partisi ise Ekonomi ve Finans Politikaları Eylem Planı’nı İstanbul Swiss Otel’de açıkladı. Muhabirimiz Sema Kızılarslan 2002-2007 ve 2009-2011 yılları arasında ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev alan DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a, Akşener’in açıklamalarını sordu.

Babacan, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı iyi tecrübelerden de kötü tecrübelerden de istifade etmesi gerektiğini söyleyerek, “Her dönemin artıları ve eksileri vardır. Artılardan da ders almak lazım, olumsuz tecrübelerden de. Biz şu anda memnunuz çünkü muhalefet partileri artık sadece eleştirmiyor, çözüm için de gayret ediyor. Bu da Türkiye için iyi bir şey. Klasik muhalefet neydi Türkiye’de? Mevcut olanı eleştirmek. Mevcudu tabii ki eleştireceksiniz ama yerine ne koyacağınızı da söyleyeceksiniz. Dolayısıyla siyasi partilerin bu tür çözüm odaklı çabalarından memnunuz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.