Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (99): Diren Cevahir Şen ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+ derneklerini hedef alan söylemi

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Diren Cevahir Şen ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+ dernekleriyle ilgili söylemini  konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Sedat Elbasan

Reji: Meryem Melek Köse, Özge Elvan

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu

Türkiye’de insan hakkı ihlalleri, 2021’de de sürdü. Hak ihlalleri yaşayanlar arasında LGBT+’lar da var. Sizin için geçen yıl LGBTİ+’ların yaşadığı beş hak ihlalini derledik. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yine LGBTİ+ derneklerini hedef aldı. Bir toplantıda konuşan Soylu, “Mahallenizde hangi anne baba, LGBT’nin bu ülkede yayılması, gelişmesi için size başvuruyor? Bir anne baba ‘LGBT bu ülkede yayılsın, bizim çocuklarımız bu işlerle daha çok ilgilensin’ diye bir tek kişi size başvurdu mu?” dedi

HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldıran ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın ilk duruşması 29 Aralık’ta görüldü. Sanık Gencer’in önce Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz’a bakarak gülmesi, ardından Poyraz’ın kız kardeşi Ayşe Poyraz’a hakaret etmesi nedeniyle duruşmada gerginlik yaşandı. “İki kez arbede çıktı. Bu şartlar altında duruşma sağlıklı olamaz. Bizim de moral motivasyonumuz bozuldu” diyen mahkeme başkanı, duruşmayı 24 Ocak 2022’ye erteledi. Genç LGBTİ+Derneği, davaya katılma talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti bu talebi karara bağlamadı.

Zor bir yılı geride bıraktık, nefret saldırıları, hak ihlalleri yok sayılma ve daha fazlası.

Listag’tan Metehan Özkan, Aydın LGBTİ+ Dayanışması’ndan Hikmet Hazer, SPoD’’tan Halim Kır ve 17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil yeni yıl dileklerini Gökkuşağı Bülteni’ne anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.