Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski New York Valisi Andrew Cuomo hakkındaki taciz davası, delil yetersizliği nedeniyle düştü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) eski New York Valisi Andrew Cuomo hakkındaki cinsel taciz davası, delil eksikliği nedeniyle düştü. Davacı, Cuomo’nun kendisine uygunsuz şekilde dokunduğunu öne sürmüştü. Savcı, iddiaları “inanılır” bulduğunu söylerken, olayın mahkemeye taşınması için yeterli delil bulunmadığına karar verdi.

BBC’nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinin eski valisi Andrew Cuomo hakkındaki cinsel taciz davası, delil eksikliği nedeniyle düştü. New York eyaletinin Albany şehrinin bölge savcısı David Soares, Cuomo hakkındaki cinsel taciz iddialarının “inanılır” olduğunu ancak olayın mahkemeye taşınması için yeterli delil bulunmadığını söyledi.

Andrew Cuomo

Savcı: “Yapabileceklerimiz sınırlı olsa da taciz olaylarının mağduruysanız öne çıkıp konuşun”

Soares diğer yandan, Cuomo’ya yönelik iddialardan büyük rahatsızlık duyduğunu ve bu davalarda cezai kovuşturma yolları bazen sınırlı olsa da başka olayların mağdurlarını yaşadıkları hakkında konuşmaya davet etti.

Kendisini Brittany Commisso olarak isimlendiren davacının iddiaları, ilk olarak New York Başsavcılığı’nın Cuomo’nun 11 kadına cinsel tacizde bulunduğunu öne süren raporda detaylandırılmıştı. Commisso, raporu hazırlayan yetkililere Cuomo’nun kendisine defalarca uygunsuz şekilde dokunduğunu, görünüşü ve ilişki durumu çok fazla yorum yapmaya başladığını söyledi. Commisso ayrıca, Cumono’nun kendisini bir kez zorla öptüğünü öne sürdü.

Cuomo: “Böyle bir şey yapmış olmak için aklımı kaybetmem gerek”

Commisso’nun avukatı Brian Premo 3 Aralık Pazartesi günkü açıklamasında, avukatların karara rağmen bu konuyu takip etmeye devam edeceğini söyledi. Eski vali iddiaları reddederek yetkililere, “Böyle bir şey yapmak için aklımı kaybetmem gerekirdi. Bir kadının göğsüne dokunmak ve kendimi bir kadına karşı savunmasız bırakmak delilik olurdu” dedi.

Cuomo skandallar nedeniyle görevden ayrılan üçüncü New York valisi

İddiaları reddeden Cuomo, ağustos ayında istifa etmişti. Cuomo, bir skandal nedeniyle görevden ayrılan üçüncü New York valisi oldu. Cuomo’nun kararından önce ABD Başkanı Joe Biden ve önde gelen Demokrat Parti üyeleri kendisine istifa etmesi için baskı yapmıştı.

Ne olmuştu?

ABD’nin New York eyaletinin eski valisi Demokrat Partili Andrew Cuomo, 27 Şubat’ta ikinci kez eski bir yardımcısı tarafından cinsel taciz ile suçlanmıştı. Cuomo’nun eski yardımcısı Charlotte Bennett, New York Valisinin cinsel hayatını sorguladığını, ilişkilerinde tek eşli olup olmadığını ve “daha önce kendisinden yaşça büyük biriyle birlikte olup olmadığını” sorduğunu iddia etmişti

Cinsel taciz iddiaları hakkında ilk kez mart ayında konuşan Cuomo, davranışlarından utanç duyduğunu söyleyerek birini gücendirmiş olma ihtimaline karşı özür dilemiş ancak taciz suçlamalarından dolayı istifa etmeyeceğini belirtmişti. Daha önce iki eski yardımcısı tarafından cinsel tacizle suçlanan Cuomo’ya yönelik taciz iddiasında bulunan kadınların sayısının üçe çıkmasıyla, New York Eyalet Kongresi ve Kent Konseyi içinde kendi partisinden üyeler valiyi istifa çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: BBC

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.