Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu: “Anketlerdeki oy ortalamamız yüzde 16,7”

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, yeni yılda yapılan zamlar, erken seçim ihtimali ve kamuoyu araştırmalarının sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplumun büyük kesiminin alım gücünün zayıfladığını ve bunun da siyasi tercihlere yansıdığını belirten Tatlıoğlu, kamuoyu araştırmalarını altı şirket üzerinden takip ettiklerini ve İYİ Parti’nin bu araştırmalardaki oy ortalamasının yüzde 16,7 olduğunu söyledi. 

Enflasyon ve yeni yıl zamları

Hükümetin enflasyon ve hayat pahalılığını düşük göstermek için çalışanların gelirlerini artırdığını belirten İsmail Tatlıoğlu, bu gelişmenin de fiyatları yükselteceğini ve yukarı ivmelenmenin devam edeceğini söyledi. 

“Cumhurbaşkanı, toplum nezdindeki güvenini kaybetti”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En kötüsünü geride bıraktık, enflasyonu tek haneye indirmek istiyoruz” açıklamasını da değerlendiren Tatlıoğlu, Erdoğan’ın uzun zamandır aynı sözleri kullandığını ama bunlar gerçekleşmediği için toplum nezdindeki güvenini kaybettiğini öne sürdü.

Anket sonuçları

Kamuoyu araştırmaları hakkında da bilgi veren İsmail Tatlıoğlu, sonuçları altı araştırma grubu üzerinden takip ettiklerini ve yükselen ivmeye sahip tek partinin İYİ Parti olduğunu söyledi: “Altı araştırma grubunun beşini bütün kamuoyu biliyor, biri bize ait. Bu çalışmalara göre bizim oy ortalamamız yüzde16,7. Şehirler itibarıyla buna denk geliyor mu diye de çalışma yapıyoruz ve kendi yaptırdığımız çalışmadaki oyumuz yüzde 17,4. AKP yüzde 28-30 bandında gözüküyor. Cumhur İttifakı da devamlı düşüşte. AKP – MHP yüzde 36-38, İYİ Parti ve CHP ise 42-44 bandında.”

AKP’deki düşüş ve İYİ Parti’deki yükselişin bir süre sonra iki partinin oy oranlarını eşitleyeceğini öne süren Tatlıoğlu, “Bugün demokraside rekabet yok. Millet meselelere bakış açımızı nasıl ölçecek? Erdoğan partisini kurduğu gün dört canlı yayına katıldı. Erdoğan’ın bulduğu Türkiye’nin yarısını biz bulsak iktidara gelirdik” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.